De Champions League op zak en Karim Benzema mag de Ballon d'Or op zijn naam schrijven

Sport |

Na de finale van de UEFA Champions League zaterdag zou de race om de Ballon d’Or, die pas in oktober wordt uitgereikt, al voorbij kunnen zijn. En Karim Benzema is de topfavoriet om die trofee binnen te halen

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er mag dan enige discussie zijn, maar veel voetbalwaarnemers zijn het erover eens dat Karim Benzema momenteel de beste voetballer ter wereld is. De 34-jarige speler voldoet in elk geval aan alle voorwaarden om Lionel Messi op te volgen in de race om de prestigieuze Ballon d’Or, de ultieme individuele onderscheiding. Als Real Madrid zaterdag wint, is er niemand anders dan KB9 om over een paar maanden de trofee in de lucht te steken.

Waanzinnige statistieken

Zet je schrap! Dit seizoen heeft Karim Benzema, voor de Champions League-finale, 45 wedstrijden in het shirt van Real Madrid gespeeld. En hij scoorde maar liefst 44 doelpunten. Het is heel eenvoudig, in termen van gespeelde minuten en doelpunten, heeft de Fransman gemiddeld één doelpunt per 87 minuten gemaakt. En als je de kansen op de Ballon d’Or van de ex-speler van Lyon nog een extra zetje wil geven: Benzema heeft ook 15 assists gegeven.

Karim Benzema speelde jarenlang in de schaduw van Cristiano Ronaldo en zijn positie werd altijd bedreigd door nieuwe aanwinsten, maar hij heeft dit seizoen nog maar eens bewezen dat hij tot het legioen van de topspelers behoort. Toen CR7 eenmaal weg was bij Madrid, liet hij zien dat het niet de Portugees was die hem tot een groot speler maakte. Benzema is het gewoon, en hij is de spil van Real Madrid geworden. Hij is niet alleen een doelpuntenmaker en een assistgever, hij is ook een echte leider!

Spectaculair

Wat ook in het voordeel van Benzema zal spelen ten opzichte van een Sadio Mané of Kevin De Bruyne, zijn directe rivalen voor de Ballon d'Or, zijn de persoonlijke prestaties van de Fransman, en vooral de context waarin ze gebeurden. Wie scoorde een hattrick tegen PSG om een achterstand van twee doelpunten goed de maken in de zestiende finales van het kampioenenbal? Wie scoorde nog een hattrick in de eerste wedstrijd van de kwartfinales bij titelverdediger Chelsea? In de halve finale tegen City scoorde Benzema ook twee doelpunten in de uitwedstrijd waarna hij er nog een maakte en een assist gaf in de terugwedstrijd waardoor de Citizens van KDB door Real uit het toernooi werden gekegeld. 11 Champions League-wedstrijden, 15 doelpunten. Dat is het gekke seizoen dat Benzema achter de rug heeft.

En ja, we kunnen ook een pleidooi houden voor een Thibaut Courtois die Real dit seizoen meer dan eens gered heeft in belangrijke wedstrijden. Maar slechts één doelman heeft ooit de Ballon d'Or gewonnen: de Rus Lev Yashin in 1963. En dat zal dit jaar waarschijnlijk niet veranderen. Zelfs als Real niet wint van Liverpool: Karim Benzema heeft zijn stempel gedrukt op het afgelopen voetbalseizoen. We kunnen ons moeilijk inbeelden dat de trofee hem nog kan ontsnappen. Maar de strijd voor de Ballon d'Or heeft al voor enkele verrassingen gezorgd, nietwaar, meneer Lewandowski?

Volg de Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid op zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top