Real Madrid kijkt naar alternatieven nu Mbappé bij PSG blijft

Sport | Kylian Mbappé heeft definitief besloten om zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen, maar Real Madrid is niet van plan om zich gewonnen te geven en is daarom nu al op zoek naar een sterke aanvallende speler. De Spaanse club heeft verschillende plan B's lopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat als dit de prijs van roem is? Nadat Erling Haaland tekende voor Manchester City en zo in de voetsporen van zijn vader trad, sloeg ook Parijzenaar Kylian Mbappé de lokroep van het grote Real Madrid af door zijn contract bij PSG te verlengen tot 2025. De twee wonderkinderen van het wereldvoetbal hebben besloten alles in het werk te stellen om hun respectievelijke ploegen eindelijk een Champions League-titel te bezorgen. Florentino Perez is zich terdege bewust van de mislukking die hij zojuist heeft geleden met Madrid, en weet dat hij een ferme slag zal moeten slaan om zijn fans tevreden te stellen.

Een beslissende Champions League-finale?

Real Madrid zou zaterdag al PSG een neus kunnen zetten door in Parijs, de thuisbasis van Mbappé, tegen Liverpool opnieuw een Champions League te winnen. Tegelijk zal de Spaanse clubleiding een mooie kans krijgen om te hengelen naar enkele spelers van de tegenpartij. Madrid heeft twee spelers van de Reds op het oog: Mohamed Salah en Sadio Mané. Door de Senegalees aan te trekken, zou Real volgend seizoen - samen met Karim Benzema - over de beste twee spelers van het Gouden Bal-klassement kunnen beschikken.

Of zou Robert Lewandowski een kans kunnen krijgen in de Spaanse club? De Pool prijkt hoog in de ranglijst van de hoogste individuele prijs voor een voetballer en staat ook op de radar van de Madrilenen. De wens van de Bayern München-spits om te vertrekken is geen geheim, maar de vraag over zijn partnerschap met KB9 is de moeite waard om te stellen. Met Carlo Ancelotti op de bank is de tactiek niet bepaald bevorderlijk voor een gunstige reactie, tenzij de Fransman een stapje terugdoet.

Het nieuwe Uruguayaanse fenomeen Darwin Núñez, dat dit seizoen indruk heeft gemaakt bij Benfica, staat ook in de belangstelling van de Spanjaarden. Ook daar doet hetzelfde probleem zich voor op zijn positie met Benzema die volgend jaar opnieuw de nummer negen-positie beloofd kreeg. Last but not least is er Rafael Leão, die met AC Milan tot beste speler van de Serie A werd uitgeroepen. De Italiaanse kampioen zou een geduchte aanvulling kunnen zijn op het systeem van Madrid, hoewel hij een zekere Vinicius Jr. zou kunnen overschaduwen. De kosten, die op 100 miljoen euro worden geraamd, en de aanwezigheid van Jorge Mendes in de entourage van de Portugees, een oude vriend van Florentina Pérez, zouden in ieder geval geen groot probleem zijn. Het is nog maar de vraag of Real Madrid hem echt wil en of de speler vooral geïnteresseerd is...

Volg de Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid op zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top