KRC Genk heeft nood aan defensieve stabiliteit

Sport | KRC Genk kende een dramatische slotfase op het veld van Sporting Charleroi. Bij aanvang van de extra tijd stond het nog 1-2 voor, en als de VAR de treffer van Vakoun Bayo niet had afgekeurd, hadden de Limburgers zelfs nog verloren. Bij Genk laat de defensie steken vallen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het slot van de partij tussen Charleroi en Genk was spectaculair. Vakoun Bayo had Charleroi na 45 minuten op een 1-0-voorsprong gezet en lange tijd leken de Carolo’s op weg naar hun eerste zege in de Europe play-offs. Maar in het laatste kwartier zagen de fans een waanzinnig scoreverloop. Paul Onuachu en Kristian Thorstvedt zorgden in de 80ste en 84ste minuut voor de 1-1 en 1-2, en plots had Genk de bovenhand genomen. De Limburgers rekenden al op een 9 op 9 in de play-offs, maar in de extra tijd zorgde weer Bayo voor de 2-2. Twee minuten later liet de huurling van AA Gent, na een heerlijke aanval, de netten voor een derde keer trillen.

Charleroi vierde feest na deze onwaarschijnlijke wending, maar de VAR had voorafgaand buitenspel gezien en het doelpunt werd terecht afgekeurd. Charleroi boekte zo een 1 op 9 in de play-offs en is zo goed als zeker uitgeschakeld voor een Europees ticket. Het heeft al negen punten minder dan leider AA Gent en er zijn nog maar drie matchen te spelen. Racing Genk moet ook al hopen op een inzinking van de Buffalo’s, want de Limburgers tellen ook al vier punten minder. Dinsdag treft Genk Charleroi weer in de eigen Cegeka Arena en het moet winnen. Dan zal de defensie wel een stuk stabieler voor de dag komen.

Defensieve fouten

Racing Genk incasseerde dus twee tegengoals tegen Charleroi en het waren er dus bijna drie. Eerder wist KV Mechelen ook al twee keer de Genkse netten te laten trillen. Genk komt dit seizoen defensief allerminst sterk voor de dag. In de reguliere competitie incasseerde het ook al 47 tegendoelpunten in 34 wedstrijden. Onder John van den Brom en Bernd Storck wist het slechts 12 keer de nul te houden. Het is één van de oorzaken van het zwakke seizoen van de ploeg die voor het seizoen nog als titelkandidaat naar voren werd geschoven.

Tegen Charleroi bleek nogmaals waar het schoentje nijpt: een gebrek aan concentratie. Bayo kon vrijstaand de 1-0 in doel koppen en bij het tweede doelpunt liet Mark McKenzie zich te makkelijk ringeloren. Genk zal dinsdag dus een stuk scherper voor de dag moeten komen als het deze keer wel wil winnen van de Zebra’s.

Einde in mineur voor Charleroi

Sporting Charleroi hoopt het seizoen alsnog goed te kunnen eindigen. De club droomde bij het begin van de Europe play-offs nog van een Europees ticket, maar na een 1 op 9 is die hoop als sneeuw voor de zon verdwenen. De fans protesteerden onlangs nog en de club hoopt dat de laatste drie wedstrijden nog een aantal overwinningen kunnen opleveren. Charleroi mag terugblikken op een goed seizoen, maar het kan een einde worden met een bittere nasmaak.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, inclusief de match tussen KRC Genk en Sporting Charleroi deze dinsdag 10 mei om 21u, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top