Liverpool heeft veel te danken aan Luis Díaz en de wintertransferperiode

Sport | Liverpool zat in de eerste helft van de halve finale van de UEFA Champions League in de hoeken waar de klappen vielen. De Engelse ploeg leed een zware nederlaag tegen Villarreal. Dat Liverpool er nu terug staat, is vooral te danken aan de voormalige Porto-vleugelspeler Luis Díaz, die al sinds de wintertransferperiode deel uitmaakt van de selectie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is moeilijk te zeggen wat er gebeurd zou zijn als de transferregels niet veranderd waren. Sinds het seizoen 2018-2019 kan een speler die overkomt van een club die in de Champions League speelt, de competitie voortzetten met zijn nieuwe ploeg. Liverpool profiteerde daar dinsdagavond optimaal van toen de overstap van Luis Díaz naar Villarreal volledig afketste. De Colombiaan, die tot januari nog bij Porto zat en er eerder dit seizoen met de Dragons niet in slaagde uit de groepsfase van de Champions League te komen, zal nu met de Reds in de finale van Europa's meest prestigieuze competitie spelen.

Villarreal profiteert ook

Luis Díaz, die in de kwartfinale tegen Benfica al had gescoord en de bal in het doel had gelegd, deed het nog beter toen Liverpool hem het meest nodig had. Met een 2-0 achterstand in een meer dan ooit kolkend Keramiekstadion, greep Jurgen Klopp in door de onfortuinlijke Diogo Jota te vervangen door Díaz. De 25-jarige vleugelspeler liet deze kans niet schieten en verschalkte de tegenstrever met een aantal runs langs de flanken en een reeks duizelingwekkende dribbels. Nadat hij een vrije trap had uitgelokt, een acrobatische schaarkick had geprobeerd en de buitenkant van de paal had geraakt, maakte hij de stand gelijk met een keurige kopbal, waarbij hij de verdedigers van de tegenpartij met relatief gemak omzeilde. Het was een prestatie waar zelfs Mohamed Salah en Sadio Mané niet in waren geslaagd.

"We weten dat we het moeilijkste gehad hebben, maar we moeten doorgaan. De wissel van Liverpool veranderde het team volledig", vertelde Villarreal-verdediger Raul Albiol aan RMC Sport. Luis Díaz, die werd verkozen tot man van de wedstrijd, bewees zich op deze manier als een succesvolle transfer voor de Reds. Toch moet hij waakzaam zijn, want het is maar de vraag of hij zich staande kan houden tegen elke tegenstander in de finale. Aan de Spaanse kant kunnen we ons troosten met het feit dat het bereiken van dit stadium van de competitie al een enorme prestatie is. En, ter herinnering, Liverpool heeft ook van de wintermercato geprofiteerd om met Giovani Lo Celso een nieuwe middenvelder in bruikleen aan te trekken. De regels zijn uiteraard voor iedereen gelijk en, ook al heeft niet iedereen dezelfde middelen, je moet aan de regels kunnen aanpassen om zo ver mogelijk te komen in de meest prestigieuze Europese competitie.Volg de halve finale van de Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Je kan ook proberen om de resultaten te voorspellen dankzij Pickx Prono

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top