Is Leandro Trossard rijp voor een topclub?

Sport | Opnieuw was hij beslissend met Brighton, dit keer tegen Wolverhampton met een doelpunt in de 0-3-zege: Leandro Trossard is stilaan incournable bij zijn Engelse club. Met drie doelpunten in zijn laatste vijf Premier League-wedstrijden heeft de Rode Duivel een groot aandeel in de veilige plek van Brighton & Hove Albion in de buik van het klassement na enkele seizoenen strijden tegen degradatie. Is Trossard nu klaar voor de stap hogerop?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Trossard scoorde vorig weekend zijn zevende Premier League-doelpunt van het seizoen in de overwinning van Brighton op Wolverhampton. De 27-jarige aanvallende middenvelder is intussen uitgegroeid tot een onbetwiste titularis in de spelerskern van coach Graham Potter.

Hij opende dit seizoen zijn rekening in de Premier League op 11 september tegen Brentford. Anderhalve maand later maakte hij de gelijkmaker op het veld van Liverpool, waardoor Brighton met een fraai punt huiswaarts keerde. Vorige maand was Trossard nog de held tegen Tottenham, toen hij in minuut 90 de winnende treffer scoorde. “Ik en mijn teamgenoten hebben de perfecte wedstrijd gespeeld”, verklaarde hij na afloop.

De Belgische international stond toen als vleugelverdediger aan de aftrap. “De coach zei dat hij een speciale rol voor mij had op vleugelverdediging”, zei Trossard. “Hij wist dat ik dat bij de nationale ploeg deed. Een van mijn sterke punten is dat ik bijna overal kan spelen, behalve misschien centraal achterin.”

Progressie

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij de Genkenaar: “Ik weet dat ik wedstrijden kan openbreken met een splijtende pass of een doelpunt”, zei hij op een persmoment tijdens het EK vorig jaar. “Ik heb veel progressie gemaakt sinds mijn vertrek naar Brighton, zowel op clubniveau als bij de nationale ploeg”, voegde hij daar nog aan toe.

Die progressie is ook analisten niet ontgaan. Paul Parker, oud-speler van Manchester United, verklaarde tegenover bettors.ng dat “Trossard een geweldige aanwinst zou zijn voor Manchester United”. “Het is een speler die meteen op het middenveld van Manchester United kan spelen en die je geen fortuin kost”, klonk het begin dit jaar.

Momentum

Nu Brighton & Hove Albion op koers is om voor de eerste keer in de top 10 te eindigen in de Premier League, komt uitgerekend Manchester United op bezoek. Trossard, die in elk van de laatste drie uitwedstrijden scoorde, zette de boel alvast op scherp: “We zitten in een goede periode, het vertrouwen is groot”, verklaarde hij deze week in Sussex Express. “We hebben wat momentum en ik denk dat het belangrijk voor ons is om het seizoen sterk af te sluiten.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top