1B Pro League XI van het seizoen // CENTRUMSPITS (1) // Daniel Maderner (Waasland-Beveren)

Sport | Tijdens de reguliere competitie lieten we volgers van de 1B Pro League (trainers, assistent-coaches, journalisten, analisten) na elke speeldag een elftal van de week samenstellen. Op basis van die nominaties konden we nu een elftal van het seizoen boetseren door de vaakst gekozen spelers in een traditionele 4-4-2 formatie te gieten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Daniel Maderner kon de topschutter van de 1B Pro League natuurlijk niet ontbreken. De Oostenrijkse spits scoorde dit seizoen 13x en deed zo één goaltje beter dan Lennart Mertens.

Maderner speelde een vrij consistent seizoen, maar kende toch ook een iets moeilijkere periode toen toenmalig coach Marc Schneider hem in november plots enkele keren op de bank liet starten. Maar Maderner vocht terug en scoorde bij zijn rentree in de basis meteen 2x tegen Deinze. Nadien was de trein terug vertrokken voor de 26-jarige aanvaller.

Uiteindelijk scoorde Maderner dus 13x én gaf hij ook nog eens vier assists. Daarmee was hij niet enkel topschutter van de reeks, maar ook de speler die bij het grootste aantal doelpunten betrokken was (17 tegenover 15 voor Youssef Challouk en Nicolas Rommens).

Maderner werd 5x verkozen in ons 'XI van de week' en verzekerde daarmee (nipt) zijn plaatsje in ons 'elftal van het jaar'. Morgen leest u wie hem vervoegt in de spits én daarmee het laatste plekje wegkaapt in ons superelftal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top