Toni Kroos zorgt voor een dilemma bij Carlo Ancelotti

Sport | Toni Kroos is één van de allerbeste middenvelders die Duitsland ooit heeft gehad. Bij Real Madrid is de centrale middenvelder ook een zeer belangrijke pion. De laatste weken zit hij echter in een vormdip. Wat brengt de toekomst voor de speler?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid kocht Toni Kroos in de zomer van 2014 voor amper 25 miljoen euro weg bij Bayern München. Die transfer was een schot in de roos. De technisch vaardige speler groeide al snel uit tot een zeer belangrijke schakel op het middenveld van de Spaanse topclub.

Problemen in topmatchen

Toch worden er dit seizoen de nodige vraagtekens geplaatst achter de prestaties van de Duitser. Real Madrid heeft een zeer ervaren middenveld met Toni Kroos (32), Casimero (30) en Luka Modric (36). Zij weten als geen ander een wedstrijd te bepalen en mede daardoor draaide Real Madrid in La Liga een zeer constant seizoen en pakten ze onder meer daardoor de landstitel. Toch is er ook een probleem.

Het trio op het middenveld heeft het vaak moeilijk tegen ploegen die met een hoge pressing spelen en zeer dynamisch voetbal brengen. Dan worden ze vaak overlopen en tegen Manchester City wist Kevin De Bruyne zo onder meer de score te openen. Het middenveld van Real Madrid is positioneel ijzersterk, maar inzake loopvermogen moeten deze drie het vaak afleggen. Tegen Man City hadden ze mede daardoor nooit echt grip op de wedstrijd en eerder had Real al dezelfde problemen tegen FC Barcelona, PSG en Chelsea.

Vaak gewisseld

Opvallend: Kroos werd in die moeilijke momenten regelmatig geslachtofferd door Carlo Ancelotti. Tegen FC Barcelona (tijdens de rust), PSG (na 57 minuten) en Chelsea (na 73 minuten) moest hij vroegtijdig naar de kant. Hij werd telkens gewisseld voor Eduardo Camavinga, die met zijn kracht, snelheid en hoge intensiteit het evenwicht op het middenveld moest herstellen.

Desondanks is Kroos nog steeds een vaste waarde onder Ancelotti. Hij weet immers als geen ander de flankaanvallers te bedienen met strakke crosspasses, en daarmee brengt hij Vinicius Junior vaak in stelling. Kroos blijft voorlopig het eerste plan en met zijn ervaring – hij won al drie keer de Champions League met Real Madrid – blijft hij van cruciaal belang voor het team. Toch zal Ancelotti regelmatig nadenken over wie hij moet kiezen: de ervaring en klasse van Kroos, of de jeugdige energie van Camavinga.

Ancelotti hoopt dat Kroos, samen met Modric en Casimero, de strijd op het middenveld met De Bruyne & co kan winnen om Real zo naar een volgende Champions League-finale te loodsen. De 4-3-nederlaag uit de heenwedstrijd opent alvast de nodige perspectieven voor de Koninklijke.

Volg de halve finales van de Champions League, met op woensdag 4 mei vanaf 20u15 Real Madrid - Manchester City, op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Niemand minder dan Rode Duivel Toby Alderweireld zal de wedstrijd op Pickx+ Sports analyseren.

Voorspel de resultaten van de wedstrijden met Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top