Villarreal heeft nog steeds niets te verliezen tegen Liverpool

Sport |

De heenwedstrijd in de halve finales van de Champions League bleken voor Villarreal geen pretje: tegen Liverpool hadden de Spanjaarden weinig in de pap te brokken. Maar er resten hen nog 90 minuten om een 2-0 achterstand om te buigen. Hoe dan ook wordt die terugwedstrijd dinsdag in het Estadio de la Ceramica een feest, want de Europese campagne is sowieso al geslaagd voor de Gele Onderzeeër en zijn fans.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vreugdedansjes en gezangen spraken boekdelen. Ondanks het (logische) verlies op het veld van Liverpool, gingen de 3.000 meegereisde fans van Villarreal uit de bol na het laatste fluitsignaal op Anfield. Hun trip naar Engeland werd één langgerekt feest. Ze zagen hun ploeg dan wel 90 minuten tegen het eigen doel geplakt worden door de oppermachtige Reds, maar de spelers vochten als leeuwen, waardoor hen zeker niets te verwijten viel. Integendeel, een applausje van pers en publiek is wel op zijn plaats voor het parcours dat de bescheiden Spaanse club rijdt in de Champions League, toch de meest prestigieuze voetbalcompetitie op deze aardbol. De terugwedstrijd van dinsdag in het Estadio de la Ceramica kan dus alleen maar een memorabele souvenir worden.

Konijnenpoot

Een keer eerder geraakte de Gele Onderzeeër -de bijnaam van Villarreal- zo ver op het kampioenenbal. Dat was in 2006, toen het ook al op een Engelse club stuitte: Arsenal. “Iedereen gelooft er nog in”, vertolkt verdediger Pau Torres alvast het gevoel in de kleedkamer. Twee doelpunten inhalen tegen Liverpool -dat ijzersterk is wanneer het wat ruimte krijgt- wordt allesbehalve een makkie, maar onmogelijk is het niet. Dat bewees Villarreal ook al in de vorige rondes tegen Atalanta, Juventus en Bayern München. De manschappen van coach Unai Emery laten nooit los.

De Spaanse club kan deze campagne bovendien rekenen op een flinke konijnenpoot. Ook in de heenwedstrijd op Liverpool had de nederlaag veel groter kunnen zijn voor Villarreal: Thiago knalde tegen de deklat, Fabinho en Robertson zagen een doelpunt afgekeurd. En dan was er ook nog doelman Geronimo Rulli, die zijn duit in het zakje deed. Met die 2-0 is de ploeg van Unai Emery eigenlijk min of meer geslaagd in de vooraf uitgestippelde strategie. “Hier willen we vooral zo lang mogelijk stand houden, zodat we kans blijven maken bij de terugwedstrijd”, aldus coach Unai Emery.

Parijs in het achterhoofd

Dan zal Villarreal daar wel een heel ander gelaat moeten tonen en een heel andere tactiek moeten hanteren. Arnaut Danjuma en ploegmaats moeten aanvallen. Misschien niet volle gas vanaf het begin, maar ze zullen toch enkele keren in het strafschopgebied van de Reds moeten geraken. Niet zoals aan de Merseyside dus, waar Villarreal geen enkel schot tussen de palen lieten noteren. Wat doet meester-tacticus Emery in deze terugwedstrijd? De bal aan Liverpool laten of -met de steun van het thuispubliek- vol in de aanval trekken? Emery zal ongetwijfeld zijn plannetje klaar hebben, want hij deze halve finales overleeft wacht een finale in Parijs… waar hij revanche kan nemen na zijn roemloze ontslag bij PSG.

De terugwedstrijden in de halve finales van de UEFA Champions League:

Dinsdag 3 mei
Woensdag 4 mei

Volg de halve finales van de Champions League, met dinsdag 3 mei vanaf 20u15 Villarreal - Liverpool FC, op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Voorspel de resultaten van de wedstrijden met Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top