Deniz Undav en Union SG maken een statement

Sport | Zondagavond viel het doek over de eerste speeldag van de Champions’ en Europe play-offs. Zoals elke maandag heeft Pickx Sports de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend voor je klaarstaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Man van het weekend: Deniz Undav

Deniz Undav sprak voor de start van de play-offs honderduit over de titelambities van Union SG. Hij hield woord en leverde weer een knalprestatie af tegen Anderlecht. De spits was goed voor drie assists en speelde samen met zijn ploegmaats Anderlecht op een hoopje in de Brusselse derby. Undav vertrekt komende zomer naar Brighton & Hove Albion, maar het is duidelijk dat hij er alles aan doet om Union een onverhoopte landstitel als afscheidscadeau te geven.

Doelpunt van het weekend: András Németh

Tajon Buchanan scoorde zijn eerste doelpunt voor Club Brugge en die treffer was ook meteen bepalend. De Canadees had ook recht op het doelpunt van het weekend, maar voor András Németh werd het een weekend om niet meer te vergeten. De 19-jarige Hongaarse centrumspits kwam pas na 89 minuten als invaller het veld op, maar hij had slechts twee minuten nodig om het gelijk van zijn coach te bewijzen. Hij positioneerde zich goed in het strafschopgebied, waar Joseph Paintsil hem na een goede dribbel wist te vinden. De spits toonde zich koelbloedig en plaatste de bal ijzig kalm voorbij Davy Roef. Genk won daardoor met 0-1 en blijft uitzicht behouden op een Europees ticket.

Cijfer van het weekend: 10

Dit is het aantal punten dat Union SG momenteel als voorsprong heeft op Anderlecht en Antwerp. RSCA en Antwerp mogen vijf speeldagen voor het einde een kruis maken over de landstitel. De titelstrijd gaat nu nog tussen Club Brugge en Union SG, terwijl Anderlecht en Antwerp onderling zullen moeten uitmaken wie als derde het seizoen gaat afsluiten.

Volg de Champions' en Europe play-offs vanaf zaterdag 23 april dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top