Anderlecht heeft aan één punt genoeg om zich tot kampioen te laten kronen in Leuven

Sport | Op de achtste speeldag van de play-offs in de Scooore Super League staat een topper tussen Leuven en Anderlecht op het programma. Paars-wit hebben nog maar één punt nodig voor hun vijfde titel op rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht heeft vrijdag een belangrijke wedstrijd gewonnen tegen Standard Femina (2-0). De spelers van Johan Walem trapten niet in de val van de Luikse ploeg, die als enige ploeg de titelverdediger tijdens deze play-offs heeft verslagen. Anderlecht maakte het verschil in de eerste helft met een eerste doelpunt van Charlotte Tison (24.). Kort voor de pauze verdubbelde Sarah Wijnants de score voor de Mauves. In de tweede helft behield Anderlecht zijn voorsprong, terwijl Standard met tien speelsters kwam te staan nadat Marinucci uit het veld was gestuurd (53.).

Deze kostbare overwinning, de vierde op rij in de play-offs, stelt de Brusselse ploeg in staat een grote stap voorwaarts naar de titel te zetten. Anderlecht staat nu bovenaan de rangschikking met 38 punten, acht meer dan huidig nummer twee OHL. Als paars-wit niet verliest tegen de Leuvense club, die nog twee wedstrijden te spelen heeft, kunnen ze al een negende Belgische kampioenstitel vieren, de vijfde op rij.

Niets is echter nog zeker tegen OHL, dat onlangs zijn zelfvertrouwen herwon door Club YLA (5-0) te verslaan na een korte onderbreking. De ploeg van Walem is dit seizoen al twee keer verrast door de Leuvenaars. Maar hun laatste confrontatie, iets meer dan een maand geleden, viel grotendeels uit in het voordeel van Anderlecht, dat in eigen huis overtuigend won (4-1). Het is moeilijk voor te stellen dat de Brusselse ploeg tegen hun Leuvense rivalen geen zege zal halen.

Volg de clash tussen OHL en Anderlecht op de achtste speeldag van de Scooore Super League Play-Offs 1 op woensdag 27 april vanaf 19u55 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top