Daniel Parejo gidst Villarreal naar ongezien Europees succes

Sport | Villarreal is zonder twijfel dé revelatie van dit seizoen in de Champions League. Ze wisten Juventus en Bayern München al uit te schakelen en in de halve finales wacht Liverpool. Jurgen Klopp & co zullen onder meer Daniel Parejo in de gaten moeten houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Villarreal sloeg in de zomer van 2020 toe. Het profiteerde van de crisis bij Valencia, dat een grote schoonmaak doorvoerde, om Daniel Parejo voor amper 2 miljoen euro aan te trekken. De middenvelder was bijzonder ongelukkig dat hij Valencia moest verlaten. "Waarom ik weg moet? Geen idee. Is het mijn salaris? Mijn gedrag? Ze hebben het niet uitgelegd”, verklaarde hij.

Bijna twee jaar later zal hij Valencia mogelijk dankbaar zijn dat ze hem richting uitgang duwden, want de 33-jarige Spaanse middenvelder geniet met volle teugen van de hoogconjunctuur bij Villarreal. De voormalige speler van Real Madrid, QPR, Getafe en Valencia is uitgegroeid tot de draaischijf van de Spanjaarden.

In zijn sas bij Villarreal

Parejo had graag zijn carrière afgesloten bij Valencia, maar bij Villarreal beleeft hij een voetbalsprookje. De club eindigde vorig seizoen zevende in La Liga, maar won knap de Europa League tegen Manchester United. Daardoor mochten ze naar de Champions League en daar schrijven ze nog een extra hoofdstuk in het sprookje. Villarreal wist de groepsfase te overleven en stuurde nadien Juventus en Bayern München naar huis. Coach Unai Emery maakte van hem de motor van het team. Met zijn uitstekende passing is Parejo een lust voor het oog.

Hij voelt zich ondertussen bijzonder goed bij de club. “Sinds ik hier ben, voel ik me belangrijk en erg op mijn gemak, zowel op de club als op het veld. Ik speel op een positie die me gelukkig maakt. Ik hou ervan om het spel te begrijpen en te beheersen. En om de beslissingen te nemen in een wedstrijd. We hebben een spelidee waar ik achter sta en van geniet, de dominante ploeg willen zijn past heel goed bij mij”, zei hij onlangs aan de Spaanse pers.

Kriebels in de buik

De Champions League bezorgt hem een speciaal gevoel. “Champions League-matchen zijn altijd speciaal, je staat te popelen om te spelen. Het zijn bijzondere wedstrijden vanwege de sfeer en de aanloop naar de match. Het zijn unieke omstandigheden en onvergetelijke avonden. Als je zo’n partij speelt, voel je de kriebels in de buik die je vroeger als kind ervoer."

Parejo hoopt, samen met revelatie Samuel Chukwueze, tegen Liverpool voor een ultieme stunt te zorgen en de club weer naar een Europese finale te loodsen. Zouden ze bij Valencia al spijt hebben van hun beslissing?

Het programma van de halve finale van de UEFA Champions League:

Dinsdag 26 april

Woensdag 27 april

Volg de halve finales van de Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals vorige jaren kan je ook nu, samen met je favoriete presentatoren en commentatoren, tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Champions League Multi Live.

Je kan ook proberen om de resultaten te voorspellen dankzij Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top