Is Camavinga het ultieme wapen om De Bruyne uit te schakelen?

Sport | Real Madrid wil na PSG en Chelsea ook Manchester City uit de Champions League kegelen. Dat belooft een zeer moeilijke opgave te worden. Carlo Ancelotti kan Pep Guardiola mogelijk verrassen met Edouardo Camavinga.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid heeft een zeer ervaren ploeg. Het beschikt over heel wat dertigers in de basiself met Daniel Carvajal (30), Toni Kroos (32), Luka Modric (36), Casimero (30) en Karim Benzema (34). Dat is de sterkte en soms ook de zwakte van het team. Vooral op het middenveld kan dit soms een probleem vormen.

Sterk tegen Chelsea en PSG

Real Madrid werd dit seizoen in eigen huis gedomineerd door PSG en Chelsea en het middenveld werd vaak overlopen. Maar het was dankzij de ervaring en klasse van Modric en Benzema dat Real een uitzichtloze situatie toch wist recht te trekken. Het was ook geen toeval dat Eduardo Camavinga tegen PSG en Chelsea moest opdraven, zodat het middenveld meer ademruimte kreeg. De 19-jarige Fransman deed dat telkens zeer goed.

Camavinga werd afgelopen zomer voor 31 miljoen euro overgenomen van Stade Rennes en hij is dé man voor de toekomst. Hij kan zeer veel leren van de ervaren middenvelders die momenteel nog voor hem in de pikorde staan. De laatste maanden komt hij steeds meer voor in de plannen van Carlo Ancelotti. Zo stond hij tegen Osasuna in de basis en de Fransman heeft kwaliteiten die Real vaak mist met het ervaren trio op het middenveld. Camavinga zet immers druk vooruit, is snel, krachtig en simpelweg een moderne defensieve middenvelder. Bovendien is hij ook technisch meer dan uitstekend. 

In de basis tegen Man City?

Eind december leek de speler, die tot dan maar weinig in actie kwam, niet meteen te moeten dromen van een basisplaats. "Camavinga heeft heel veel kwaliteiten, maar hij moet nog veel ervaring opdoen. Hij is pas 19 jaar en moet met Modric, Casimero en Kroos de strijd aangaan met de wereldtop", zei de Italiaanse trainer. 

Met Camavinga heeft Real Madrid nu al de toekomstige smaakmaker op zijn middenveld rondlopen. Door zijn sterke invalbeurten tegen Chelsea en PSG heeft het talent alvast punten gescoord. Kiest Ancelotti tegen Manchester City weer voor de ervaren driehoek, of brengt hij met Camavinga een dynamischere speler aan de aftrap die Kevin De Bruyne mogelijk kan afstoppen? Het belooft alvast ook een tactisch duel tussen Ancelotti en Guardiola te worden.

Het programma voor de heenwedstrijden van de halve finales van de Champions League:

Dinsdag 26 april

Woensdag 27 april

Volg de halve finales van de UEFA Champions League, en in het bijzonder Manchester City - Real Madrid op dinsdag 26 april vanaf 20u15, op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top