Pep Guardiola en Carlo Ancelotti: wederzijds respect en bewondering

Sport | De halve finale tussen Manchester City en Real Madrid zal ook een duel van stijlen op de bank kennen. Aan de ene kant Pep Guardiola, die hoopt een eerste Champions League voor Manchester City te winnen, en aan de andere kant Carlo Ancelotti, een coach die de eerstgenoemde zeer waardeert.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Elk seizoen behoren zowel Manchester City als Real Madrid tot de favorieten voor de Champions League-titel. Terwijl City nog nooit de titel heeft gewonnen, hebben de Madrilenen er al 13 op hun naam – waarvan vier sinds 2014. Op papier zou deze wedstrijd een vooruitgeschoven finale kunnen zijn, want gezien het spelniveau van de vorige rondes zijn dit duidelijk de twee grote ploegen in vorm.

Deze vorm is voor een groot deel te danken aan hun respectievelijke coaches. Pep Guardiola legt City al enkele jaren zijn stijl op, maar heeft nog geen manier gevonden om de Champions League binnen te halen. Carlo Ancelotti is rustiger maar heeft Real een boost gegeven, vooral via Karim Benzema. Dit duel zal dus een “wedstrijd binnen een wedstrijd” worden tussen de twee coaches, vooral omdat ze erg op elkaar gesteld zijn.

Ancelotti, het rolmodel

Guardiola en Ancelotti hebben elkaar al verschillende keren ontmoet, met name in de Champions League. In 2014 versloeg Carlo’s Real het Bayern van Pep in de halve finales van de Champions League. In de nasleep won Real de titel. Een tijdje geleden sprak Pep Guardiola over de relatie die hij heeft met zijn Italiaanse tegenhanger: een relatie gekenmerkt door respect en vooral bewondering.

“Overal heeft hij succes gehad. Ik weet wat mensen bedoelen als ze het over hem hebben als manager en als persoon - ik herinner me vooral hoe hij zich over me ontfermde toen ik begon. Ik bezocht hem toen hij in Milaan was in mijn eerste jaren. Al die tijd naast het veld, herinner ik me hoe zachtaardig hij was. Dus ik heb veel bewondering voor hem. Hij stond me toe om één of twee trainingen in Milaan bij te wonen. Hij was zo vriendelijk en we spraken een beetje over het leven en voetbal”, vertelde de coach van Manchester City op de website van de club.

Ze werkten bijna samen

Dat respect en die bewondering zijn trouwens wederzijds. Ancelotti onderstreepte de kwaliteiten van Pep Guardiola’s werk bij Manchester City, en in het bijzonder de ondoorgrondelijke stijl die hij zijn team heeft aangemeten. “Manchester City is een fantastisch team, maar ze hebben geen duidelijke identiteit. Soms bouwen ze met drie, soms met twee, soms speelt hun rechtsback als middenvelder. Maar ze hebben duidelijke principes. Dat is het verschil.”

In 1996, toen Pep Guardiola nog bij Barcelona zat, probeerde Carlo Ancelotti hem naar Parma te halen. De twee mannen bespraken de zaak uitvoerig, waarbij de Italiaan erop aandrong dat de Spanjaard een belangrijk deel zou uitmaken van het spel van zijn ploeg, die toen een van de beste van Europa was. Maar Guardiola wees uiteindelijk de avances van Ancelotti af en bleef liever in Catalonië.

Misschien zullen ze ooit op de een of andere manier kunnen samenwerken, maar in de tussentijd zullen de twee moeten strijden om hun club naar Parijs te brengen, waar de finale van de Champions League wordt gespeeld.

Het programma voor de heenwedstrijden van de halve finales van de Champions League:

Dinsdag 26 april

Woensdag 27 april

Volg de halve finales van de UEFA Champions League, en in het bijzonder Manchester City - Real Madrid op dinsdag 26 april vanaf 20u15, op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top