Swinnen ruilt Lierse K. in voor een avontuur in Eerste Nationale

Sport | Lierse Kempenzonen heeft een eerste uitgaande transfer bekend gemaakt. De Pallieters nemen na dit seizoen afscheid van Tibeau Swinnen. De middenvelder gaat aan de slag bij Thes Sport uit Eerste Nationale.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 27-jarige Swinnen kwam in januari 2021 toe op het Lisp nadat hij enkele maanden zonder club had gezeten toen zijn contract bij het Nederlandse Helmond afgelopen was. De centrale middenvelder ontpopte zich quasi meteen tot een basispion en speelde uiteindelijk nog dertien wedstrijden in dat seizoen.

In de huidige voetbaljaargang had Swinnen het moeilijker om zich door te zetten. In de eerste helft van het seizoen moest hij zich tevreden stellen met een rol als invaller, maar na de winterstop schopte hij het toch weer tot titularis. In totaal speelde Swinnen dit seizoen al mee in 24 wedstrijden en verzamelde hij 1477 speelminuten.

Met zijn transfer naar Thes Sport keert Swinnen terug naar de club waar hij in zijn jeugd voetbalde. KVC Westerlo haalde hem daar destijds weg waarna hij via KRC Genk, FC Eindhoven en Helmond Sport bij Lierse Kempenzonen belandde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top