Lommel plots onklopbaar! Limburgers kunnen ongeslagen reeks van kampioen Westerlo nog evenaren

Sport | Wie op een winterse vrijdagavond ergens diep in Luxemburg een matige partij verwachtte tussen rode lantaarn Virton (dat sinds vorig weekend zeker is van de degradatie) en het nummer voorlaatst Lommel SK (dat sinds vorig weekend zeker is van het behoud), kwam bedrogen uit. Virton en Lommel verzorgden het spektakel in een aangename pot voetbal die pas in de slotminuten een winnaar opleverde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dankzij een late goal van invaller Sales pakte Lommel de volle buit mee bij haar bezoekje in Virton waardoor de Limburgers nu aan een meer dan degelijke 16 op 24 zitten. Sinds de ontluisterend slechte prestatie in Westerlo (3-0 verlies) verloor Lommel geen enkele wedstrijd meer (4x winst, 4x gelijk) waardoor het nu al acht duels ongeslagen is.

Daarmee heeft Lommel nu al de langste ongeslagen reeks van RWDM geëvenaard én kan het volgende week (thuis tegen SK Deinze) zelfs het seizoensrecord van KVC Westerlo aanvallen. De Kemphanen bleven dit seizoen al eens 9x op een rij ongeslagen om dan de boot in te gaan tegen... SK Deinze.

Grondleggers

De sterke prestaties van de Limburgers vallen niet geheel toevallig samen met de komst van T1-tussenpaus Brian Eastick. De Londenaar werd in februari naar Lommel gestuurd om de puinhoop in de Lommelse kleedkamer netjes uit te borstelen en de ploeg opnieuw tot een competitief geheel te smeden. Zijn missie werd wel iets makkelijker gemaakt met de komst van het ervaren duo Smeets - Pierrot; die quasi wekelijks tot de uitblinkers behoren.

Maar nog opvallender is het aandeel van doelman Jari De Busser. De 22-jarige doelman stond inmiddels 10x tussen de palen bij Lommel en in die wedstrijden verloren de Limburgers nog geen enkele keer. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de club zopas de optie in het aflopende contract van De Busser lichtte, waardoor de ex-goalie van AA Gent en Lierse ook volgend seizoen nog in de bossen van Noord-Limburg zal vertoeven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top