Kunnen AA Gent en een herboren Laurent Depoitre hun plaats in de top vier handhaven?

Sport | Vijf goals in de laatste negen wedstrijden van AA Gent: Laurent Depoitre scoort weer als vanouds in de aanval van de Buffalo’s. De eenmalige Rode Duivel had vóór de match tegen Eupen op 12 februari liefst 24 wedstrijden nodig om vijf keer raak te treffen. De 33-jarige spits heeft nét op tijd zijn oude vorm te pakken in de laatste rechte lijn van de reguliere competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met een 1 op 9 had AA Gent zijn seizoenstart compleet gemist. Het kampeerde lange tijd in de rechterkolom van het klassement in de Jupiler Pro League, maar na de winterstop rukten de Gentenaars op in de stand. Na hun zege tegen Anderlecht op de vorige speeldag staan de Buffalo’s zowaar in de top vier en zien ze een Europees ticket aan de horizon gloren.

In de eerste seizoenshelft was de Gentse schutter Laurent Depoitre nog hopeloos uit vorm, en ook de tweede helft van het seizoen leek aanvankelijk niet veel beterschap te brengen. Het nummer 29 miste meteen na Nieuwjaar drie wedstrijden door een blessure – waarin Gent overigens drie keer gelijk speelde.

Maar de motor sloeg weer aan op 12 februari, in het barre Kehrwegstadion van Eupen. Depoitre maakte er de enige treffer van de partij – een levensbelangrijke goal met het oog op de Champions' Play-offs die AA Gent ambieert. Daarna scoorde de Henegouwer nog tegen Seraing, Club Brugge, Zulte Waregem en PAOK. Depoitre vormt de laatste maanden een koningskoppel met dé man van het seizoen bij Gent, Tarik Tissoudali.

Cercle zal vel duur verkopen

Coach Hein Vanhaezebrouck verloor nooit het vertrouwen in Depoitre – met dertien competitiegoals één van de helden van het kampioenenjaar 2014/2015: “Laurent is een heel belangrijke speler voor onze ploeg”, zei de coach begin november vorig jaar, toen Depoitre in een mindere periode zat. “Hij is ook een van de redenen waarom ons team opnieuw kan meedingen met de top.”

AA Gent speelt op de 33ste speeldag in het Jan Breydelstadion tegen Cercle: geen makkelijke opgave, want de Vereniging is de laatste drie thuiswedstrijden ongeslagen. Groen-zwart verloor na Nieuwjaar slechts drie keer in elf matchen en is zo nog in de running voor de Europe play-offs. Ook voor de Bruggelingen staat er dus nog veel op het spel. Reken maar dat ze hun vel duur zullen verkopen.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 3 april het treffen tussen Cercle Brugge en KAA Gent, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top