Jan Vertonghen en Benfica staan voor grote uitdaging in kwartfinale Champions League

Sport | De sterren van de UEFA Champions League maken zich deze week op voor een nieuwe voetbalshow. Benfica Lissabon neemt het in de kwartfinales op tegen Liverpool terwijl Manchester City het sterke Atlético Madrid over de vloer krijgt. Die laatste wedstrijd is gratis live te volgen op de zender Pickx Live.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Enkele weken geleden stond de voetbalwereld nog op zijn kop: PSG, Ajax, Manchester United en Juventus werden uitgeschakeld tijdens de achtste finales van het kampioenenbal. Dat wou zeggen dat vanaf april enkel Benfica Lissabon, Liverpool, Manchester City, Atlético Madrid, Villarreal, Bayern München, Chelsea en Real Madrid nog konden meedingen naar de beker met de grote oren. Deze ploegen spelen de kwartfinales van de UEFA Champions League en zullen alles op alles zetten om zich dit jaar winnaar van de Champions League te kunnen noemen.

Benfica - Liverpool

De spelers van Benfica Lissabon deden enkele weken geleden wat niemand hen voor mogelijk achtte. Ze wonnen in de Amsterdam Arena van het Nederlandse Ajax met 0-1 en dat door een uitgekiend tactisch plan te volgen. De Portugezen, met Jan Vertonghen in de basis, speelden in de heenmatch nog gelijk (2-2) maar vreesden voor de aanvang van de terugwedstrijd voor het ergste. Na de uitoverwinning tegen de Amsterdammers blinken ze echter van vertrouwen.

Dat vertrouwen zullen ze nodig hebben tegen hun volgende tegenstander: Liverpool. The Reds zijn top in de Premier League, waar ze samen met Manchester City de lakens uitdelen, en willen eindelijk ook eens schitteren op het hoogste Europese strijdtoneel. Daarvoor rekent Liverpool op sterspelers Mo Salah en Sadio Mané: zij moeten het Portugees varkentje de komende weken gaan wassen.

Benfica - Liverpool wordt exclusief uitgezonden op Pickx+ Sports 3.

Manchester City - Atlético Madrid

Manchester City, die andere Engelse grootmacht, schakelde tijdens de achtste finales Sporting Lissabon uit en deed dat met beide vingers in de neus. De heenwedstrijd in Lissabon eindigde in een 0-5-score waardoor de terugwedstrijd in Manchester een loutere formaliteit werd (0-0). Coach Pep Guardiola bereikt dus opnieuw de kwartfinales met zijn ploeg en hoopt dat hij dit jaar wel eens de hoofdvogel afschiet in Europa. Om dat doel te bereiken leggen de Citizens deze week best Atlético Madrid over de knie.

Maar die zullen hun Spaanse huid zeer duur verkopen. Zeker nadat Atlético Madrid in een vorige ronde Manchester United wist uit te schakelen en opnieuw in goede vorm verkeert. Als Atlético de twee komende wedstrijden tegen Manchester City daadwerkelijk wint, ligt de weg naar de finale van Champions League voor coach Diego Simeone helemaal open.

Deze wedstrijd is door elke abonnee van Proximus gratis live te volgen op de zender Pickx Live vanaf 20u15. Wie de tv-optie Pickx Sports heeft, kan de wedstrijd ook volgen op de zender Pickx+ Sports 2.

Het programma van de heenwedstrijden van de kwartfinales:

Dinsdag 5 april

Woensdag 6 april

Volg de Champions League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Speel ook mee met Pickx Prono! Voorspel de resultaten van alle wedstrijden en win elke speeldag een PlayStation 5 Digital Edition! 


Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top