Vijf Ieren om in de gaten te houden tegen de Rode Duivels

Sport | De Rode Duivels zakken zaterdag (18u) af naar Dublin voor de aftrap van de vriendschappelijke interland tegen Ierland. Volgende spelers zullen de Belgen in het oog moeten houden in het Aviva Stadium.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Seamus Coleman

Wellicht de bekendste naam in de Ierse selectie. De iconische kapitein van Everton, waar hij sinds 2009 speelt, voetbalt sinds september 2016 met de aanvoerdersband rond zijn arm bij de Ierse nationale ploeg. Hij was zo de opvolger van de Ierse legende Robbie Keane. In zijn gloriejaren werd de onvermoeibare rechterwinger beschouwd als één van de beste spelers in de Premier League op zijn positie. Op zijn 33ste zit hij in de blessuretijd van zijn carrière, maar hij blijft wel incontournabel, zowel bij zijn club als bij zijn land. Bij Ierland speelt hij tegenwoordig in de as van de driemansdefensie.

Caoimhin Kelleher

"De beste tweede doelman van de wereld", zo sprak Jürgen Klopp onlangs nog lovend over zijn reservekeeper bij Liverpool. De Duitse trainer aarzelde geen moment om Kelleher op te stellen in de finale van de EFL Cup eind februari tegen Chelsea. De 23-jarige doelman scoorde de laatste strafschop voor zijn team in een bloedstollende strafschoppenreeks. Ongetwijfeld kwam zijn verleden als aanvaller in de jeugdploegen goed van pas. Hij kreeg al zijn kans in oefenpartijen, maar tegenwoordig moet hij bij Ierland zijn plaats onder de lat afstaan aan Gavin Bazunu, een ander groot talent dat momenteel door Manchester City verhuurd wordt aan Portsmouth.

Josh Cullen

Een naam die een belletje zal doen rinkelen bij liefhebbers van het Belgische topvoetbal. De middenvelder van Anderlecht is na zijn komst in oktober 2020 uitgegroeid tot een belangrijke pion in het spel van paars-wit. In het nationale elftal is hij titularis. Hij speelde vijftien jaar bij West Ham en bij andere Engelse clubs, waar hij indruk maakte met zijn loopvermogen, drive en spelleiderschap. Cullen debuteerde in september 2019 voor zijn land en droeg sindsdien 12 keer het nationale shirt.

Matt Doherty

De Tottenham-speler ontbolsterde onder het bewind van José Mourinho en Nuno Espirito Santo maar groeide pas echt naar zijn beste vorm toe sinds de komst van Antonio Conte bij de Spurs. Hij werd lange tijd beschouwd als een floptransfer sinds zijn komst in 2020, maar de 30-jarige Doherty speelde zich alsnog in de gratie van zijn coach in Londen en was de afgelopen weken een paar keer beslissend op zijn rechterflank.

Callum Robinson

De linkervleugelspeler van West Bromwich, actief in de Championship, wordt één van de mannen om in de gaten te houden in de aanval. Hij is de jongste tijd van doorslaggevend belang in de Ierse selectie, waar hij zes keer raak trof in vier matchen. De Rode Duivels zijn gewaarschuwd!

Volg de vriendschappelijke partij van de Rode Duivels tegen Ierland deze zaterdag op VTM vanaf 17u30. De tweede helft wordt vanaf 18u50 uitgezonden op VTM 2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top