Selectienieuws 1B: veel afwezigen bij Moeskroen, Deinze, Waasland-Beveren en Lommel

Sport | Vrijdagavond openen Moeskroen en Deinze de 25e speeldag van de 1B Pro League terwijl Waasland-Beveren en Lommel SK er zaterdag (hopelijk) een spektakelstuk van gaan maken. Maar naast de vele schorsingen voor dit weekend, zijn er toch ook wel wat jongens die er om andere redenen niet bij zullen zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo moet Moeskroen 'man-in-vorm' Joachim Carcela missen. De winger was nog matchwinnaar tegen Lierse Kempenzonen, maar moest in die match wel vervroegd naar de kant met een verstuiking. Daarnaast moet Jeunechamps het ook zien te rooien zonder Christophe Diandy (griep) en El Hadji Gueye (knieblessure). Jérémy Taravel is geelgeschorst.

Bij SK Deinze zitten Christophe Janssens en Kurt Abrahams op de strafbank. Alessio Staelens moet forfait geven door ziekte en topschutter Lennart Mertens staat op het punt om vader te worden. Zijn beschikbaarheid hangt af van de planning van de baby.

Waasland-Beveren heeft dan weer defensieve problemen. Met Jenthe Mertens en Dries Wuytens zijn er twee verdedigers geschorst terwijl Manuel Da Costa en Brendan Schoonbaert in de lappenmand liggen. Op Chris Kablan (in gesprek met andere clubs) wordt dan weer niet meer gerekend - aldus Het Nieuwsblad - waardoor Jordi Condom stevig zal moeten puzzelen om een degelijke defensie op te stellen.

Lommel SK zal het voor de rest van het seizoen zonder aanvoerder Glenn Neven moeten doen. De centrumverdediger kampt met een blessure aan de knie. Ook Ishak Boussouf zal er nog niet bij zijn op de Freethiel. Mohammed Aminu is volgens de club eindelijk wél weer fit. Hij zou voor het eerst in bijna twee seizoenen de 1B-wedstrijdselectie kunnen halen.

Bij de teams die zondag in actie komen is het nog even afwachten wat de laatste trainingen zullen aantonen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top