One day, one goal: Ernest N’For schildert Zulte Waregem naar winst tegen Westerlo

Sport |

Zegt de naam Ernest Webnje N’For je nog iets? Tussen 2005 en 2013 maakte de Kameroener het mooie weer op de Belgische eerste klassevelden. Een veelscorer was N’For nooit, maar ooit maakte hij wel een echt pareltje voor Zulte Waregem tegen Westerlo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

N'For zette zijn eerste stappen op Belgische bodem in 2005 toen KAA Gent hem wegplukte bij het Kameroense Sable FC de Batie. Maar van echt doorzetten bij de Buffalo’s was er nooit sprake. Meteen volgden uitleenbeurten aan Deinze en Kortrijk. Vooral dankzij die laatste passage kon N’For een nieuwe transfer forceren. In 2009 trok hij richting Zulte Waregem. Daar zou hij enkele jaren vertoeven, om nog eens in Kortrijk te belanden. In 2013 eindigde zijn eerste periode in België en trok hij naar Azië. Uiteindelijk zou N’For ook nog passages kennen bij laagvliegers Dender, Olsa Brakel en Temse. Tegenwoordig voetbalt hij bij tweede amateurploeg Harelbeke.

Knappe plaatsbal

N’For zou in de Jupiler Pro League aan 127 matchen komen. Daarin scoorde hij 17 goals, maar deelde hij vooral 32 assists uit. We kennen de Kameroener dus vooral van zijn periodes bij Zulte Waregem en KV Kortrijk. In het begin van het seizoen 2009-2010 toonde hij zijn waarde voor Zulte Waregem.

Op 28 augustus 2009 pakte Essevee namelijk zijn eerste zege van het seizoen. Dat gebeurde tegen KVC Westerlo. De betreurde Franck Berrier trof als eerste raak. Rachid Farssi deed de Kempenaars even dromen van een gelijkspel, tot in de slotminuten N’For met een schitterende plaatsbal genadeloos toesloeg.

Het was één van de weinige keren dat N’For raak trof voor Essevee. Hij scoorde in 74 wedstrijden voor Zulte Waregem maar 11 keer.

Ontslagen om dringende redenen

Toch waren ze bij Kortrijk zijn eerdere passage nog niet vergeten. Die zorgde er immers voor dat Kortrijk in 2008 promoveerde naar de Belgische eerste klasse. In het seizoen 2011-2012 haalde Kortrijk de spits naar het Guldensporenstadion voor drie seizoenen. Hij scoorde 13 keer in 66 wedstrijden voor de Veekaa. Tijdens dat seizoen werd hij bekroond met de Kortrijkse Gouden Schoen, een prijs uitgereikt door de supporters.

Maar in 2013 ging het grondig mis voor N’For. Verscheidene incidenten zorgden ervoor dat Kortrijk hem ontsloeg wegens dringende redenen. Toen hij de CEO van de club en toenmalig coach Hein Vanhaezebrouck bedreigde, was zijn rijk in België ten einde. Tot hij in 2018 opnieuw opdook, deze keer bij Dender. Sindsdien vertoeft N’For in de lagere regionen van ons voetbal.

Bekijk hieronder het pareltje van N'For tegen Westerlo.Fan van onze rubriek 'One day, one goal'? Lees dan ook even door over de geweldige knal van Wilfred Ndidi tegen Club Brugge.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top