PSV Eindhoven knikkert Arsenal uit de Champions League

Sport |

De UEFA Champions League is vaak het toneel van grote prestaties, vooral in de knock-outfase. Dat was ook het geval in de editie van 2007 van Europa’s grootste toernooi, toen PSV zich ten koste van Arsenal kwalificeerde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Champions League van 2006-2007 was Arsenalfavoriet. Waarom? Een paar maanden eerder hadden de Gunners in het Stade de France nog maar de finale van dezelfde competitie gespeeld, tegen Barcelona. Met tien man, nadat Jens Lehmann van het veld was gestuurd, kwam de ploeg van Arsène Wenger voor de rust aan de leiding via Sol Campbell. Maar de Catalanen maakten aan het eind van de wedstrijd het verschil via Samuel Eto’o en Juliano Belletti, en dus mocht Barcelona de ‘beker met de grote oren’ in ontvangst nemen.

Een verrassend PSV

In datzelfde jaar was PSV in de ronde van 16 uitgeschakeld door Lyon. Bij de volgende editie, die van 2006/2007, zat PSV in groep C met Liverpool, Bordeaux en Galatasaray. Na een goede start van de competitie twijfelde het Nederlands elftal onder leiding van Ronald Koeman, maar plaatste het zich voor de rest van de competitie door achter Liverpool te eindigen.

Arsenal moest het opnemen tegen Porto, CSKA Moskou en Hamburg. Ondanks een lange strijd en een verrassende nederlaag in Moskou domineerden de Londenaren de groep, met evenveel punten als Porto, maar met het voordeel dat ze de Portugezen hadden verslagen. De loting voor de achtste finales bood het publiek enkele mooie wedstrijden zoals Real-Bayern en Barcelona-Liverpool. Een minder glamoureuze affiche was PSV-Arsenal… Of dat dachten we toch.

Bedankt, Alex De Tank!

De eerste match vond plaats in Eindhoven, met een Belg op het veld: een zekere Timmy Simons die het Nederlandse middenveld regelde. De thuisploeg wist met 1-0 te winnen dankzij een schot van Edison Méndez na een uur. Op 7 maart 2007 reisde PSV voor de uitwedstrijd naar het nieuwe stadion van de Gunners, het Emirates Stadium. Weinigen gaven PSV het voordeel van de twijfel: Arsenal zou alles op alles zetten om het tij te keren.

Met aanvoerder Thierry Henry op de bank kwamen de Londenaren na een uur op voorsprong… dankzij een owngoal van Alex. Een zware domper voor de Nederlanders. Maar de solide Braziliaanse verdediger maakte het in de 83ste minuut weer goed met zijn tweede doelpunt van de avond, ditmaal in het juiste doel. Na een vrije trap van Edison Méndez kopte hij de bal langs Jens Lehmann. Arsenal, dat twee doelpunten nodig had om zich te kwalificeren, zou zich niet meer herstellen.

Het was een geweldige prestatie van PSV, maar er kwam geen vervolg aan. Liverpool won in de volgende ronde beide wedstrijden met 4-0, om later te verliezen van AC Milan in de finale.

 

Nogmaals: in de sport is alles mogelijk!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top