KAA Gent blijft actief op drie fronten

Sport |

Dankzij de straffe prestaties in de halve finales van de beker tegen Club Brugge blijft Gent in de running voor drie trofeeën dit seizoen. In de Jupiler Pro League strijdt het nog voor een plek in play-off 1 en volgende week mogen de troepen van Vanhaezebrouck ook weer aan de bak op het Europese toneel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is de zesde keer in de clubgeschiedenis dat Gent de finale van de Beker van België bereikt. Hoewel ze door een 0-1 achterstand uit de heenwedstrijd als underdog aan de return in de halve finales tegen Club Brugge begonnen, wisten ze die machtsverhoudingen woensdagavond snel te keren. De Buffalo’s domineerden de partij tegen hun grote rivaal uit Brugge en wonnen oververdiend met 0-3. In vier onderlinge duels dit seizoen wisten de Gentenaars driemaal te winnen van blauw-zwart. Straf.

Eerst de Conference League dan play-off 1

Wie de bekerclash tussen Club en Gent zag, kan wellicht moeilijk inschatten welk van deze twee ploegen al zeker is van deelname aan PO1 en welke nog in volle strijd is om dat laatste ticket te bemachtigen. Gent verkeert evenwel in die laatste situatie. Het staat momenteel vijfde in het klassement, op drie punten van Anderlecht, dat voorlopig het vierde en laatste PO1-ticket in handen heeft. Een voordeel voor Laurent Depoitre -woensdag fysiek imponerend tegen Club- en zijn ploegmaats is wel dat ze hun lot in eigen handen hebben. Binnen twee weken staat er immers een thuisduel tegen Anderlecht op het programma. Een rechtstreekse confrontatie die wellicht beslissend wordt voor dat laatste PO1-ticket.

Maar eerst wacht er nóg een leuke uitdaging voor de Buffalo’s: de Conference League. De nieuwe, derde competitie die de UEFA dit seizoen lanceerde. Als enige Belgische club wist Gent Europees te overwinteren: in de achtste finales die volgende week ingezet worden, treffen de Gentenaars het Griekse PAOK Saloniki. Een ploeg van hun niveau, waardoor de hoop op een volgende ronde levend wordt gehouden. Wordt er misschien stilletjes al gedroomd van Europese glorie? “We zullen niets laten liggen”, was coach Hein Vanhaezebrouck alvast duidelijk in zijn ambities.

Zonder CDK is Brugge onthoofd

Voor regerend landskampioen Club Brugge rest er door de smadelijke uitschakeling in de bekercompetitie slechts één trofee om voor te strijden dit seizoen: een verlenging van de kampioenstitel. Het avontuur in de Champions League eindigde immers ook al voortijdig, weliswaar na een sterke start in een zeer zware poule. Het is aan de nieuwe coach Alfred Schreuder om nieuw leven te blazen in zijn groep en zo in het kielzog van de fiere koploper Union St.-Gilloise te blijven.

Terwijl iedereen na de demonstratie van vorig weekend tegen titelkandidaat Antwerp dacht dat de saus eindelijk pakte bij Club, zijn de twijfels weer opgedoken na de pandoering op eigen veld tegen Gent. Club begon sterk aan de wedstrijd, ondanks een vroege tegentreffer van Vadis Odjidja, maar maakte het zichzelf nadien moeilijk door een tweede doelpunt te incasseren en de uitsluiting van Denis Odoi. De Belgische winteraankoop ontpopte zich de voorbije weken nochtans als verrassende sterkhouder op het middenveld, door Schreuder gelanceerd als nummer 6, maar liet zich nu pakken op twee vermijdbare gele kaarten.

De verdediging van Club vertoonde ook weer de nodige mankementen, zoals al heel het seizoen het geval is, maar zorgwekkender is dat ook het offensieve compartiment deze keer niet thuis gaf. Daar zat de afwezigheid van Charles De Ketelaere (net terug uit coronaquarantaine en licht geblesseerd) zeker voor iets tussen, maar dat was tegen Antwerp ook al het geval en toen draaide het wel. Zaterdag tegen Seraing moeten de Bruggelingen tonen dat de bekeruitschakeling tegen Gent een accident de parcours was, anders dreigt het begin van een malaise. Eén troef alvast: CDK keert wellicht terug in de basis.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer de partij tussen RFC Seraing en Club Brugge van zaterdag 5 maart om 20u45, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top