Undavs terugkeer zal broodnodig zijn voor Union

Sport |

Vorige week speelde Union Sint-Gilles zonder zijn twee vaste spitsen, Dante Vanzeir en Deniz Undav. Zonder hen behaalde Union een povere 0-0 tegen Eupen. De terugkeer van de Duitser tegen KV Kortrijk zal zeer welkom zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoe zou Union tegen Eupen omgaan met de afwezigheid van hun efficiënt spitsenduo Dante Vanzeir en Deniz Undav? Het antwoord? Een onmondige aanval, in de kiem gesmoord door de solide verdediging van de Panda’s, maar ook een stuk onder het niveau van wat de vaste spitsentandem gewoonlijk laat zien. Kaoru Mitoma en Alex Millán konden de afwezigheid van Vanzeir en Undav niet opvangen. Terwijl Vanzeir door zijn schorsing nog enkele wedstrijden onbeschikbaar zal zijn, zal Undav dit weekend tegen KV Kortrijk normaal weer in de ploeg verschijnen. Een godsgeschenk voor coach Felice Mazzu.

Betrokken bij bijna 50% van de doelpunten

Tegen de Panda's konden we zien hoe belangrijk Vanzeir en Undav voor Union zijn, zonder daarbij een beschuldigende vinger te willen uitsteken naar Mitoma en Mill. Hun vervangers hadden niet hetzelfde rendement en dat is begrijpelijk. De Japanner speelde voor het eerst sinds eind december en had duidelijk een gebrek aan ritme, terwijl Millán zijn draai in het elftal nog niet heeft gevonden. En dan moeten we er ook nog bij vertellen dat hij nauwelijks een bal raakte omdat hij door Emmanuel Agbadou netjes uit de wedstrijd werd gehouden.

De terugkeer van Undav, hij verruilt aan het einde van het seizoen sowieso Union voor Premier League-club Brighton, is bijna een garantie op een doelpunt. Dit seizoen was hij in de competitie betroken bij 30 doelpunten: 20 goals en 10 assists, in 28 wedstrijden. Van de 62 doelpunten die Union in de Pro League heeft gescoord, zit je bijgevolg aan 50% van de doelpunten waar hij bij betrokken was. Dat is enorm en je kunt de leegte begrijpen die door zijn afwezigheid afgelopen zaterdag is ontstaan.

Leven zonder Vanzeir

De terugkeer van Undav is één ding, maar hoe zal hij spelen zonder zijn partner Vanzeir? De twee lijken onafscheidelijk en het samenspel tussen hen is bijzonder efficiënt. Wanneer je echter naar de door Undav gescoorde doelpunten kijkt, zien wij dat er van de 20 slechts 7 zijn gemaakt op assist van Vanzeir (of ongeveer 1 op 3). De Duitser wordt meestal bediend door andere spelers, zoals Lapoussin, Teuma of Nielsen.

Undav zal een paar wedstrijden zonder Vanzeir moeten leren spelen. De automatismen zullen niet dezelfde zijn, zeker niet als Millán de tweede spits is. Met Mitoma zullen we moeten wachten tot hij het ritme te pakken heeft, maar de Japanner heeft in het verleden al bewezen dat hij beslissend kan zijn. Coach Felice Mazzu zal de puzzel moeten oplossen. Maar we maken ons niet te veel zorgen over hem.

Volg de Jupiler Pro League, onder meer met de partij tussen KV Kortrijk en R. Union St.-G. op zaterdag 5 maart om 18u30, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR! 

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top