Essevee en Seraing spelen dit weekend voor hun leven

Sport |

We focussen ons meestal op de top van het klassement, maar we mogen niet vergeten dat sommige teams aan de onderkant van de tabel intussen zwaar onder druk staan. De ontmoeting tussen Zulte-Waregem en Seraing zou beslissend kunnen zijn voor hun toekomst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl de laatste plaats in het klassement aan Beerschot lijkt toe te behoren, bestaat er over de voorlaatste plaats nog veel onzekerheid. Deze schommelende plaats tussen D1A en D1B is momenteel in handen van Seraing, maar de Métallos staan slechts drie punten achter op hun dichtste achtervolger: Zulte-Waregem.

De 29ste speeldag van de Pro League brengt ons een duel tussen de twee teams. Deze wedstrijd zal niet alleen van belang zijn voor de twee clubs in kwestie, aangezien velen nog verwikkeld zijn in de strijd om de eerste klasse te overleven. Beerschot natuurlijk, dat Seraing niet nog verder wil zien uitlopen, maar ook Eupen, Standard en Oostende, die er alle belang bij hebben dat Zulte Seraing laat waar het is, om te voorkomen dat de kloof kleiner wordt.

Zulte speelt thuis, maar...

De wedstrijd tussen de twee laaggeplaatste ploegen zal in Vlaanderen worden gespeeld. Dit is een groot voordeel voor Zulte, dat een thuispubliek zal hebben. Maar dit voordeel moet worden gerelativeerd: het publiek kan zich in de Elindus Arena tegen de spelers keren als ze niet goed presteren, en ploeg bevibdt zich in een zeer benarde situatie.

Het is al twee maanden geleden, sinds de overwinning in Sclessin tegen Standard, dat Zulte nog eens punten heeft verzameld. Een negatieve spiraal die vorige week omsloeg in een vernedering met de 5-0 nederlaag tegen Kortrijk. Zulte heeft momenteel de slechtste verdediging in de competitie, met 61 tegendoelpunten.

De club heeft echter wel een paar aanvallende talenten in de rangen met Jelle Vossen en Zinho Gano. De eerste heeft dit seizoen 14 doelpunten gemaakt, de tweede volgt op de voet met 13.

Seraing in betere vorm?

Seraing weet hoe het zijn tegenstanders moet verslaan. In heenwedstrijd versloegen ze Zulte met een nadrukkelijke 5-1 score… maar er is veel veranderd sinds 3 oktober. Seraing lijkt echter in een betere vorm te verkeren dan de tegenstander van dit weekend, aangezien de Métallos in 2022 wél al een overwinning op hun palmeres wisten te zetten.

Hoewel hun wedstrijd tegen Gent vorig weekend werd uitgesteld door het stormweer, toonde de nederlaag tegen Antwerp van twee weken geleden bemoedigende tekenen. Het was slechts een fout van Seraings doelman in de blessuretijd die op de valreep tot een nederlaag leidde. Zonder die fout zou de club een zeer goed gelijkspel hebben neergezet tegen Antwerpen. Zal Seraing in staat zijn de hoop levend te houden, of zullen ze veroordeeld worden tot de play-offs?

Volg de Jupiler Pro League, met ook SV Zulte Waregem - RFC Seraing komende zondag vanaf 20u40, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top