De 46-jarige Francesco Flachi maakt na twaalf jaar schorsing een opgemerkte comeback

Serie A | Een bijzonder opvallend bericht uit Italië. Francesco Flachi heeft na twaalf jaar zijn rentree gemaakt op de voetbalvelden. De Italiaanse aanvaller zat een schorsing van twaalf jaar uit wegens cocaïnegebruik. Op zijn 46ste is hij weer actief als voetballer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We springen even terug in de tijd. Op 10 juni 2010 besliste het Italiaans olympisch comité (CONI) dat Francesco Flachi een schorsing van twaalf jaar kreeg nadat hij werd betrapt op het gebruik van cocaïne. Hij was toen 35 jaar en speelde voor de Italiaanse profclub Brescia, dat toen in de Italiaanse tweede klasse uitkwam. Dat betekende meteen het einde van zijn profcarrière.

Twee keer betrapt

Flachi werd zo zwaar gestraft, omdat hij in 2007 ook al werd betrapt op het gebruiken van cocaïne. Hij werd toen voor twee jaar geschorst. De spits beweerde destijds dat de coke in een sigaret zou hebben gezeten die een onbekende hem had aangeboden. Hij liep dus weer tegen de lamp en daardoor kende hij een einde in mineur als profspeler.

Nochtans kon hij terugblikken op een meer dan aardige carrière. De Italiaanse aanvaller speelde voor ploegen als Fiorentina, Bari, Ancona, Sampdoria, Empoli en Brescia. Flachi was in de Serie A goed voor 42 doelpunten en 5 assists in 134 wedstrijden. Hij werd ook één keer opgeroepen voor het nationaal elftal van Italië, maar hij kwam niet van de bank.

Geen goed voorbeeld

Sinds kort is zijn schorsingsperiode echter afgelopen en de ondertussen 46-jarige Italiaan tekende prompt een contract bij amateurclub Signa 1914. Hij genoot met volle teugen om weer op een voetbalveld te kunnen staan tijdens een officiële wedstrijd. “De hele dag was prachtig. Zoveel vrienden en bekenden die voor mij hierheen zijn gekomen, dat maakt mij een gelukkig man. Dat we gelijk hebben gespeeld, is het enige wat me spijt", zei hij aan Rai News.

Hij besefte maar al te goed dat hij het zelf verbrodde in zijn carrière. "Ik weet dat ik fout zat, ik weet dat ik geen goed voorbeeld ben geweest en ik heb mezelf en mijn naasten veel pijn gedaan. Maar we zijn er samen doorheen gekomen." Flachi zal het seizoen afmaken bij zijn nieuwe club en overweegt om nadien een trainerscursus te gaan volgen. Hij kan aan de nieuwe generatie voetballers alvast uitleggen hoe je je niét moet gedragen als profsporter.

Volg het hele seizoen het beste van de Serie A op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de 27ste speeldag in de Serie A:

Vrijdag 25 februari

Zaterdag 26 februari
Zondag 27 februari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top