Schouterden herademt met Lierse K.: "Incident heeft de groep hechter gemaakt"

Sport | Na de 0-1-overwinning op het veld van Waasland-Beveren, kunnen we er niet langer omheen draaien: het huidige Lierse Kempenzonen lijkt in niets meer op de onzekere ploeg van vorig seizoen die op elke morzel grond moest wroeten om een schamel puntje bij elkaar te rapen en met bange ogen om zich heen moest kijken om het degradatiespook te ontlopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Van Imschoot lijkt zijn ploeg eindelijk op stabiele rails te hebben gekregen en dat blijkt niet zo toevallig te zijn. Eerder vandaag berichtten we al over de sterke prestaties die Lierse Kempenzonen na Nieuwjaar al neerzette, maar naar een échte reden was het gissen.

Hoog tijd dus om even aan de lijn van middenvelder Nils Schouterden te hangen en te polsen naar waar volgens hem de oorzaak ligt van deze uitstekende prestaties. “Veel spelers hebben voor de winterstop een goed gesprek gehad met de trainer, waardoor iedereen nu op dezelfde golflengte zit en weet wat de trainer van ons verwacht”, weet hij.

“Ik ga niet ontkennen dat er vlak na de winterstop een incident is geweest, dat weet iedereen, maar dat heeft de groep echt hechter gemaakt. Iedereen binnen de ploeg beseft dat als we samen spelen als een team, we veel verder geraken dan individueel. Hoewel we nooit echt aan onszelf moesten twijfelen, hoor. Want ondanks het beperkte budget dat deze club heeft, zit er echt wel veel kwaliteit binnen de kern. Ik denk niet dat iemand in de groep er ooit rekening mee heeft gehouden dat we eventueel zouden moeten strijden om het behoud.”

(TB)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top