Van Eenoo haalt alweer de trekker over tegen Lommel: "De reden? Misschien omdat ze in het groen spelen"

Sport | Het was zondag een speciale dag voor KVC Westerlo-aanvoerder Lukas Van Eenoo en dan hebben we het voor één keertje niét over de 31ste verjaardag die de voetballer mocht vieren. Hij opende gisteren de score tijdens de 3-0-thuisoverwinning tegen Lommel SK en gaf daarmee de Lommelse goalie al voor de achtste keer in 14 onderlinge duels het nakijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is een absoluut unicum voor de West-Vlaming. Hij droeg al het shirt van 4 clubs en speelde meer dan 300 wedstrijden in het profvoetbal, maar een echte goalgetter is middenvelder Lukas Van Eenoo nooit echt geweest. Al pikt ie zo nu en dan wel graag eens zijn doelpuntje mee.

In het verleden bleek Lierse met een handvol doelpunten het favoriete hapje te zijn van zijn voetbalschoenen, maar intussen blijkt Van Eenoo een ander menu gevonden te hebben: Lommel SK. Hij trof zondag al voor de achtste keer in veertien onderlinge duels met Westerlo raak tegen de Limburgers en dat deed hij nog tegen geen enkele ploeg eerder. “Die statistiek zit inmiddels goed ingeburgerd in de Kempen”, weet Van Eenoo als we het er met hem over hebben. “Naar de precieze reden zou ik zelf ook moeten gokken. Misschien omdat ze in het groen spelen? (Lacht. Een verwijzing naar de clubkleur van Cercle Brugge, waar hij zijn eerste 16 jaar van zijn voetbalcarrière speelde, nvdr.)”

“Het lijkt wel of die ploeg me inderdaad beter ligt en ik moet zeggen dat toen de competitiekalender bekend werd en ik zag dat we in mijn verjaardagweekend tegen Lommel speelden, ik er wel eens mee gelachen dat de kans erin zat dat ik misschien wel kon scoren op mijn verjaardag. Het is alleszins niet op voorhand berekend en ik koester voor alle duidelijkheid ook geen negatieve gevoelens voor die club. Je moet weten dat ik eigenlijk niet zo gek veel scoor en steeds gefocust ben tijdens mijn wedstrijden. Wie er de bal dan precies inlegt, maakt mij nooit echt uit. Als ik het zelf kan doen is dat natuurlijk leuk en blijkbaar lukt dat om de een of andere reden beter tegen Lommel. Natuurlijk ga ik er na deze babbel nog éxtra aan denken als we tegen Lommel spelen. Tijdens de vorige confrontatie scoorde ik niet en toen kreeg ik zelfs de vraag of ik me wel goed voelde. Het leeft, dat is zeker. En ja, het weekend van 2 april staat natuurlijk weer in mijn agenda genoteerd. Maar dat geldt even goed voor de inhaalwedstrijd van nu woensdag tegen Deinze. We willen vooral elke week winnen en wie er dan scoort, speelt niet zoveel rol.”

GERICHTE WINTERTRANSFERS

Van Eenoo liet ook zijn licht schijnen over Matthias Fixelles en Tibo Persyn, de twee winteraankopen van de Kemphanen. “Dat zijn twee spelers die iets kunnen toevoegen aan onze selectie. Matthias ken ik iets beter en brengt veel ervaring en kennis mee naar Westerlo. Hij speelde eerder met Union al in 1B en is wat mij betreft een speler die zonder moeite in 1A mee kan. Ik blijf het dan ook zeer vreemd vinden dat het bij Kortrijk niet echt wilde lukken. Hij is een uitstekend voetballer, polyvalent, een slimme jongen en een heel goed karakter”, aldus Van Eenoo.

“Tibo is ook zo’n jongen waar iedereen graag mee werkt en helemaal past binnen de filosofie van het huidige Westerlo: een snelle jongen met goede acties en soms nog een beetje onstuimig. Dat zijn kwaliteiten die ons vooruit helpen en die helemaal passen binnen de jonge ploeg die dit Westerlo is. Ik ben dan ook zeer tevreden over de transferpolitiek binnen de club. Er werden twee gerichte aanwervingen gedaan die beiden iets kunnen bijbrengen en niet in het wilde weg pakweg vijf transfers gedaan om extra breedte te hebben. Voor Nieuwjaar deed de groep het goed, dus zou het inderdaad ook erg onlogisch zijn om veel spelers te gaan bijhalen.”

PROMOTIE BINNEN HANDBEREIK, MAAR TOCH NIET VOOR HET GRIJPEN

En dan stelt zich nog de laatste, onmogelijk te vermijden vraag: kan het dit seizoen nog mislopen voor dit Westerlo? “Ik ga er niet om liegen dat we er stiekem al een beetje van dromen en er alles aan zullen doen om op die eerste plaats te blijven staan, maar aan de andere kant wil ik ook de Kempense nuchterheid bewaren. Je mag niet vergeten dat 1B een onvoorspelbare competitie is en we een aantal jaren geleden de promotie op een haar na gemist hebben. Hadden we dat jaar onze wedstrijd tegen Union gewonnen, waren we hoogstwaarschijnlijk gepromoveerd. Om maar te zeggen dat je op voorhand zeker nog niet gewonnen bent. We hebben ook al punten verloren tegen Virton en zagen met onze nederlaag tegen Waasland-Beveren iedereen plots weer een stuk dichter komen. Er staan nog 10 wedstrijden op het programma en dat zijn geen weggevers. We zullen er alles aan moeten doen om elke week hard te trainen om in het weekend de drie punten te pakken. Maar het is een feit dat als we de titel nu nog zouden mislopen, het een zware klap voor ons allemaal zal zijn. Het zou voor mij persoonlijk de allereerste keer zijn dat ik kampioen speel en dat wil ik deze mooie club heel graag geven uit dankbaarheid voor de kansen die ik hier al gekregen heb. En wie weet kan ik vanaf dan een 1A-ploeg uitkiezen om een nieuwe statistiek neer te zetten.”

(TB)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top