De 27ste speeldag van de Jupiler Pro League serveert een kleurrijke zondag

Sport | Het einde van reguliere competitie begint stilaan te naderen en de druk neemt stilaan toe bij de clubs. De 27ste speeldag in de Jupiler Pro League zorgt voor een aantal mooie wedstrijden, met vooral een zeer leuke zondag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag trekt Royal Antwerp FC naar Seraing. De thuisploeg moet dringend punten gaan pakken als het nog van die zeventiende plaats wil verlost geraken. Antwerp moet op zijn beurt zich proberen te herstellen van de nederlaag tegen Union SG. De kloof bedraagt al tien punten en Antwerp kan zich geen puntenverlies veroorloven.

Anderlecht moet bevestigen

De volgende dag wacht AA Gent de verplaatsing naar Eupen (16u15). De Panda’s wisten van hun afgelopen zestien wedstrijden er welgeteld één te winnen. Zij willen eindelijk nog eens een keer proeven van een zege, maar AA Gent zal met veel vertrouwen naar de Kehrweg afzakken. De Buffalo’s wonnen op de vorige speeldag bij Club Brugge en moeten winnen.

Cercle Brugge neemt het zaterdag (18u30) op tegen Oud-Heverlee Leuven. De Bruggelingen willen na een 1 op 6 weer aanknopen met een zege om zo terug een kans te maken op de top acht, al is dat ook het geval voor OHL. Beiden hebben baat bij een driepunter. Op hetzelfde moment wil KV Oostende punten pakken op het veld van KV Mechelen, dat nog hoop koestert om de top vier te halen.

Het slotakkoord van de dag is weggelegd voor Zulte Waregem en Anderlecht. De Brusselaars trekken om 20u45 naar de Gaverbeek en RSCA wil na de 4-1 zege tegen Eupen een nieuwe overwinning boeken. Timmy Simons & co zullen die niet cadeau geven, want zij zijn nog niet zeker van het behoud.

Strijd tussen Limburg en Luik

Zondag ontmoeten KRC Genk en Standard elkaar om 13u30. De twee rivalen kennen een zeer matig seizoen. De Rouches dreigen zelfs naast de top acht te grijpen en moeten daarom winnen van Genk. Terwijl de Limburgers dan weer punten nodig hebben om de top vier alsnog te kunnen halen. Union SG lijkt om 16u een haalbare tegenstander te treffen, want STVV komt naar het Dudenpark. De Brusselaars willen mits een zege een volgende stap zetten richting een eerste titel sinds 1935. Toch is het altijd opletten geblazen voor de wisselvallige Kanaries.

Om 18u30 staat Club Brugge zwaar onder druk. De Bruggelingen verloren van AA Gent en ontvangen Charleroi. De Carolo’s kunnen bij een zege zelfs tot op twee punten naderen van de landskampioen. Beerschot sluit de speeldag af tegen KV Kortrijk. Het behoud lijkt ondertussen een utopie te zijn voor de Antwerpse club, maar mogelijk kan het tegen KV Kortrijk – dat een 0 op 9 boekte – nog eens proeven van de zoete smaak van een overwinning.

Het programma van de 27ste speeldag van de Jupiler Pro League

Vrijdag 11 februari

Zaterdag 12 februari
Zondag 13 februari
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top