Mbappé kijkt grote liefde Real in de ogen tijdens achtste finale Champions League

Sport | Aanstaande dinsdag trekt de Champions League zich weer op gang. Tijdens de achtste finales neemt onder andere Paris Saint-Germain het op tegen recordkampioen Real Madrid. Het belooft een duel op het scherpst van de snee te worden, maar ook een nieuw hoofdstuk in een romance tussen Kylian Mbappé en de Koninklijke.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Paris Saint-Germain prijkt dit seizoen weer bovenaan de rangschikking in de Ligue 1. De ploeg van Neymar Jr., Lionel Messi en Kylian Mbappé is dit seizoen nog meer de pletwals die het de voorbije jaren al was in Frankrijk, maar dit seizoen willen de bonzen van PSG ook oogsten in Europa. Ze willen eindelijk die beker met de grote oren buitslaan.


Om die doelstelling te behalen, trokken de bonzen niet enkel Lionel Messi aan, maar ook Mauricio Pochettino: een Argentijnse voetbalcoach die het laatste decennium heel goed werk leverde in de Premier League met Tottenham. Ze probeerden ook het Franse wonderkind Kylian Mbappé nog langer in Parijs te houden, maar lijken daar niet in te slagen.

“Geen onderhandelingen met tegenstander”

Mbappé is momenteel aan zijn laatste seizoen bezig in Parijs en wil zijn contract maar niet verlengen. Hierdoor zou hij komende zomer zelfs gratis kunnen vertrekken en volgens bronnen kijkt hij voor deze overstap vooral richting Real Madrid, de club van zijn dromen en de volgende tegenstander van PSG in de Champions League. Maar in tegenstelling tot de vele geruchten, verklaarde Mbappé dat hij nog niets heeft beslist over zijn toekomst. Hij benadrukte onlangs ook dat hij niet rond de tafel zit met Real Madrid. “Ik mag dan wel vrij zijn om te doen wat ik wil, maar ik ga niet onderhandelen met de tegenstander”, klonk het bij de dribbelaar.

Maar Mbappé zal vast al om inlichtingen hebben gevraagd aan Sergio Ramos, de voormalige verdediger van Real die deze zomer de overstap maakte naar PSG. Die ziet Mbappé echter liever in de Franse hoofdstad blijven. “Ik wil omringd worden door de allerbeste spelers ter wereld, dus ik wil dat Mbappé bij ons blijft”, aldus de Spaanse verdediger eind vorig jaar.

Ramos sukkelt met kuit

Sergio Ramos heeft ook zijn eigen katjes te geselen. De 35-jarige verdediger sukkelt sinds zijn overstap naar PSG van vorige zomer met een vervelende kuitblessure die hem al maandenlang aan de kant heeft gehouden. Door die blessure kon hij zelfs nog maar vier wedstrijden in de Ligue 1 spelen. Begin dit jaar leek Ramos van alle leed verlost te zijn en scoorde hij zijn eerste doelpunt voor PSG tegen Reims. Kort daarna werd hij echter opnieuw gespot in de Parijse ziekenboeg met pijn aan, jawel, de kuit.

Volgens journalisten van de Spaanse krant Marca zal Ramos dan ook niet spelen tijdens de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid en dat is een aderlating voor PSG dat diezelfde avond concurrent Manchester City zijn achtste finale ziet spelen tegen Sporting Lissabon. Maar als alles meezit zal Ramos wel kunnen opdraven in de terugwedstrijd en zijn voormalige ploegmakkers uit Spanje de handen kunnen schudden. Die tweede wedstrijd vindt immers plaats in Madrid en wie weet zal Ramos van de gelegenheid gebruikmaken om Mbappé wegwijs te maken in wat ooit zijn vaste voetbaltempel was.

Volg de achtste finales van de Champions League integraal op de Pickx+ Sports-zenders, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus.

Zoals al enkele jaren het geval is, hoef je ook dit seizoen geen enkel hoogtepunt uit de verschillende matchen te missen dankzij de Multi Live Champions League, met deskundige toelichting van de vertrouwde presentatoren en analitici.


Het programma van de achtste finale in de Champions League:

Dinsdag 15 februari
Woensdag 16 februari
Pronostikeer eveneens op de matchuitslagen met Pickx Prono.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top