Eindelijk tijd voor Robin Gosens tijdens Napels - Inter?

Sport | Het laatste duel tussen beide ploegen dateert van november 2021. La Beneamata won toen met 3-2 en sindsdien knoopt Milan de goede resultaten aaneen met een eerste plaats in het klassement tot gevolg. Hoewel Inter niet kon winnen in de derby tegen AC Milan, blijven ze kanshebber om te winnen in het Stadio Diego Armando Maradona. Als derde in de rangschikking kan Napels profiteren van het thuisvoordeel om de Milanezen van hun troon te stoten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Inter verwacht veel van Robin Gosens

Bij Inter Milan zal Robin Gosens voor het eerst tussen de lijnen verschijnen. Dankzij een huurcontract vanuit Atalanta mag de Duitser zijn eerste stappen in de top van de Serie A én de Champions League zetten.

Zijn transfer werd op 27 januari bezegeld en Inter kijkt hoopvol naar de toekomst met de komst van de international. De 27-jarige hoefde niet ver te rijden, daar Atalanta in Bergamo op een paar kilometer van Milaan is gevestigd. Gosens zal zich ook niet veel moeten aanpassen, want met zijn nieuwe coach Simone Inzaghi werkte hij eerder al samen. Die rekent op zijn ervaring om zich snel aan het spel van Inter te wennen, wat voor de Duitser geen probleem zou mogen zijn. 

Belangrijke speler voor Inzaghi

Coach Inzaghi zal naar alle waarschijnlijkheid inzetten op een 3-5-opstelling. Want met Gosens op het veld kan de trainer nieuwe zaken uitproberen. In de plaats van hem als flankspeler in te zetten, wordt hij nu gebruikt om de vijfmansdefensie van Inter aan te sturen van op het middenveld. Daar is een meevaller voor de Duitser, want ook bij Atalanta speelde hij ook al op die positie. 

Bij Inter krijgt Gosens wel concurrentie van Ivan Perišic. De Kroaat speelt al langer op die positie en hoewel Gosens al mooie dingen liet zien, zal hij zich wel moeten bewijzen om de positie van Perišic in te nemen.

Volg de Serie A, en in het bijzonder de wedstrijd tussen Napels en Inter Milan zaterdag 12 februari om 18 uur, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top