Analyse wintertransferperiode 1B: Virton als slokop, Waasland-Beveren 'korte ketenkampioen'

Sport | De voorbije maand werd er lustig op los getransfereerd in de D1B Pro League. In tegenstelling tot in andere winters gingen er enkele teams toch wel heel ijverig te werk op de transfermarkt. Al waren er ook bakens van rust en stabiliteit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In totaal kwamen er 30 nieuwe spelers naar 1B terwijl er 'maar' 20 vertrokken. Van die 30 nieuwkomers hebben er 11 de Belgische nationaliteit; 19 hebben een buitenlands paspoort. Bij de vertrekkers bleef de weegschaal mooi in het midden (10 Belgen, 10 buitenlanders).

Daarnaast waren er ook nog drie spelers die binnen de reeks van club wisselden. Opvallend genoeg had Waasland-Beveren bij alledrie een vinger in de pap te brokken. Montes ging via Crystal Palace naar RWDM, Faucher werd verhuurd aan Virton en Ribeiro Costa werd (via Charleroi) losgeweekt bij Moeskroen. De Waaslanders mogen zich zo de kampioen van de 'korte keten' noemen.

Al deed Lommel misschien wel de 'kortste' transfer. Zij haalden een jonge Hongaar weg bij MTK Boedapest om hem dan meteen weer aan dezelfde club te verhuren.

Virton forceerde uiteindelijk de meeste deals. De rode lantaarn haalde 10 nieuwkomers; bijna een volledig elftal. De Luxemburgers lieten ook het grootste aantal spelers vertrekken (5), al delen ze die eerste plek met Waasland-Beveren.

Moeskroen haalde geen enkele speler (transferverbod) en ook Lierse (één speler), Westerlo (twee spelers) en Deinze (twee spelers) deden het kalmpjes aan. Uiteindelijk veranderde de selectie het minst bij competitieleider Westerlo. Zij deden maar twee wijzigingen in hun kern.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top