Gent Ladies kunnen zich geen fouten veroorloven tegen Club YLA

Sport | Op de 17de speeldag van de Scooore Super League, waarvan alle wedstrijden op zaterdag om 14u in gang worden gefloten, staat een Vlaamse derby op de agenda. Het duel tussen Club YLA en KAA Gent Ladies wordt beslissend in de aanloop naar play-off 1, aangezien het merendeel van de clubs nog maar twee wedstrijden te spelen hebben in de klassieke fase.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“We hebben het in ons om play-off 1 te behalen”, herhaalde trainer van KAA Gent Ladies Dave Mattheus nog eens eind december. Toch kunnen we wel zeggen dat de Gentse dames in het eerste deel van het seizoen soms teleurstellend uit de hoek kwamen. Ze zijn al jaren vaste waarden in de strijd om de top 3, maar schoten dit jaar slecht uit de startblokken en het duurde tot de vijfde speeldag eer de ploeg uit het PGB-stadion een overwinning kon boeken. Nadat ze mooi konden klimmen in het klassement, kenden de Gentse dames weer wat tegenslag, met onlangs drie verliesmatchen na elkaar.

Gelukkig wisten de speelsters achter coach Mattheus de rug te rechten door vorige week met 0-3 te triomferen tegen Charleroi. Vooral Lore Jacobs, die twee doelpunten wist te scoren, hielp de ploeg vooruit. Nu kunnen de Oost-Vlamingen zich geen puntenverlies meer veroorloven als ze Genk nog voorbij willen steken en een plekje willen bemachtigen in play-off 1. Maar net nu staat hen geen makkelijke wedstrijd te wachten, want ze zakken komende zaterdag af naar Brugge.

Standard Fémina bekampt achtervolger

Club YLA staat nog altijd stevig op de derde plaats en zal de tegenstanders zaterdag geen duimbreed willen toegeven. De nederlaag tegen Gent (3-1) in november zit hen waarschijnlijk nog vers in het geheugen. En de inzet is dubbel zo hoog voor de Bruggelingen, aangezien ze het gat willen dichten met koplopers Oud-Heverlee en Anderlecht, maar ook Standard Fémina op afstand willen houden.

Standard ontvangt dan weer Genk. De Luikenaars staan vierde, maar zijn nog helemaal niet zeker van een plekje in de top 5. En tegen hun dichtste achtervolgers zullen ze koste wat het kost een nederlaag willen vermijden. Oud-Heverlee en Anderlecht zullen elk op eigen veld dan weer niet op al te veel weerstand rekenen tegen respectievelijk Charleroi en rode lantaarn Aalst. Zaterdag om 14u start ook de wedstrijd tussen Zulte Waregem en voorlaatste in de rangschikking Woluwe.

Volg de derby tussen Club YLA en KAA Gent Ladies op zaterdag 5 februari om 14u op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top