Topper tussen Westerlo en Deinze uitgesteld

Sport | De fans van KVC Westerlo en KMSK Deinze zullen nog wat langer moeten wachten om hun favoriete team weer aan het werk te zien. De wedstrijd van zaterdag tussen de leider en het nummer vier uit het klassement werd vrijdagmiddag afgelast.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De reden voor de afgelasting ligt bij een Coviduitbraak bij SK Deinze. De club kampt al even met heel wat besmettingen en bij de laatste reeks van PCR-testen bleek dat er aan bepaalde criteria voldaan werd om de wedstrijd uit te stellen. 

"Volgens de voorwaarden van de Pro League kan een wedstrijd uitgesteld worden als er minstens 7 positieve spelers op moment van aanvraag zijn en deze elk minstens 30% van het aantal speelminuten hebben gespeeld of minstens twee doelmannen positief testen op het moment van de aanvraag tot uitstel, inclusief de doelman met de meeste speelminuten dit seizoen.", klinkt het op de officiële website van SK Deinze. "Bij onze meest recente PCR-testen hebben twee doelmannen positief getest. De aanvraag tot uitstel van de wedstrijd voldoet dan ook aan een van bovenstaande voorwaarden. Van zodra een nieuwe datum gekend is, wordt deze zo snel mogelijk gecommuniceerd naar de supporters toe."

Beide clubs zullen nu in overleg met de kalendercommissie en de Pro League een nieuwe datum zoeken. Een dikke maand geleden werd er nog al eens een wedstrijd van Westerlo afgelast. Vlak voor de uitmatch bij RWDM zorgde het winterweer voor een onbespeelbaar veld in het Edmond Machtensstadion. Die match werd herpland naar dinsdag 25 januari.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top