'Vernieuwd' RWDM in vol ornaat aan de aftrap; Lommel (alweer) met resem afwezigen

Sport | RWDM en Lommel SK trappen straks het voetbaljaar 2022 op gang in 1B. Voor de thuisploeg wordt het ongetwijfeld een boeiend jaar na de recente overname én de gunstige positie in het klassement terwijl er bij de bezoekers toch vooral heel veel twijfel is over wat 2022 allemaal zal brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

RWDM haalde met John Textor een extra investeerder binnen en dat vertaalde zich quasi meteen in enkele opvallende transfers. Montes kwam - via Crystal Palace - over van Waasland-Beveren terwijl er met Kurdic een broodnodige extra centrumverdediger werd aangetrokken. Vorogovskiy werd terug naar België gehaald om zijn kampioenenjaar met Beerschot over te doen en met De Camargo deden de Brusselaars ook nog eens de (voorlopig) meest spraakmakende transfer van deze winter.

Het kwartet integreerde zich goed in de groep en zit dan ook al meteen in de eerste selectie voor 2022. Bij Kurdic staat er nog wel een vraagteken achter zijn fitheid, maar de kans is best reëel dat de andere drie meteen speelminuten zullen maken. Voor het overige kan coach Vincent Euvrard ook op een bijna voltallige spelersgroep rekenen. Enkel reservedoelman Alavoine is geblesseerd.

Veel vraagtekens

Bij de bezoekers uit Lommel valt er minder goed nieuws te oogsten. De Limburgers haalden amper 3 op 24 in de laatste acht matchen voor de winterstop (terwijl RWDM al zeven matchen niet meer verloor) en de verwachtte winterversterkingen bleven vooralsnog uit. Lommel zocht een maand lang naar een nieuwe coach om dan T2 Luiz Felipe aan te stellen als T1 'ad interim' terwijl het met Verschueren een van de beste spelers van de club verloor.

Van de twee nieuwkomers is er vooralsnog eentje beschikbaar (Martinez). Cauê is nog niet wedstrijdfit. Ook Saito, Aguilar en Boussouf zijn niet klaar om in actie te komen. Ook op Kis (die mag vertrekken) zal er wellicht geen beroep meer gedaan worden. De Covidgolf die doorheen de club ging, lijkt wel stilaan onder controle.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top