Standard en Anderlecht tegenover elkaar in de Scooore Super League

Sport | In de 15e speeldag van de Scooore Super League staat zaterdag (14u) het langverwachte duel tussen Standard en Anderlecht op het programma. Met nog vier wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen, kunnen beide clubs het zich niet veroorloven om nog meer punten te laten liggen als ze in de voetsporen van OHL willen blijven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes dagen na hun mannelijke tegenhangers hebben de dames van Standard Fémina en Anderlecht deze zaterdag een afspraak in de Scooore Super League. Beide teams zijn het nieuwe jaar goed begonnen door zich te plaatsen voor de bekerfinale. Anderlecht veegde onlangs Club YLA aan de kant (4-0), terwijl Standard erin slaagde Gent B te verslaan (8-0).

Enkele dagen eerder, in de competitie, won de Luikse ploeg ook (0-3) bij Woluwe. Dankzij deze twee overtuigende overwinningen kunnen de Mosanes met goede hoop de wedstrijd van zaterdag tegen Anderlecht tegemoet gaan. Standard, dat op de derde plaats staat, zal een zware taak hebben tegen hun rivalen, die vier punten voor hen staan. Het maakt het ook niet gemakkelijker dat de vrouwen van Stéphane Guidi in oktober vorig jaar in de heenwedstrijd nog het onderspit moesten delven (4-1).

Pijnlijke nederlaag

De Mauves hadden acht keer gewonnen voordat ze uiteindelijk, voor de tweede keer dit seizoen, vlak voor de pauze tegen OHL ten onder gingen. Een pijnlijke nederlaag waardoor Leuven aan de top van het klassement verscheen. Tessa Wullaert en haar teamgenoten, die sinds 21 december niet meer in de competitie hebben gespeeld, zullen er nu alles aan doen om te voorkomen dat de koplopers een paar weken voor de play-offs hun voorsprong uitdiepen.

Later (16u15) ontvangt Club YLA, vierde met één punt achter Standard, Charleroi, achtste. Tegelijkertijd zullen Femina Woluwe en Aalst, de twee laagst geklasseerde ploegen in de competitie, tegenover elkaar staan. OHL, solide koploper, zou dan weer geen moeite mogen hebben om Zulte Waregem vroeg op zondagavond (18u) te verslaan. Vrijdag begint speeldag 15 met het bezoek van Genk aan Gent (20u30).

Volg de clash tussen Standard Femina en Anderlecht op speeldag 15 van de Scooore Super League op zaterdag 22 januari vanaf 13u55 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top