Lisandro Magallan moet nog overtuigen bij Anderlecht

Sport | De Argentijn Lisandro Magallan is na enkele wedstrijden terug opgenomen in de kern van Anderlecht. Zijn prestaties in de verdediging zijn tot nu toe nog niet heel erg overtuigend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht wilde zich graag versterken in de verdediging en trok deze zomer Wesley Hoedt, Taylor Harwood-Bellis (in bruikleen van Manchester City) en Lisandro Magallan aan. Die laatste kwam als geleende speler van Ajax. De 28-jarige zat echter niet direct in de basiself van Vincent Kompany. Hoedt en Harwood-Bellis hadden de voorkeur.

Magallan moest wachten tot eind september om zijn eerste speelminuten te spelen, tegen Oostende. Hij speelde in oktober nog een minuut in de competitie tegen Beerschot, nadien mocht hij op 21 november aantreden tegen Kortrijk. Sindsdien heeft Magallan het elftal van de Mauves (die niet verloren hebben) niet verlaten. Maar om te zeggen dat zijn prestaties iedereen hebben overtuigd, tot op het punt dat hij een onbetwistbare starter is, dat is een stap te ver...
 
Kan beter

Sinds hij zijn plaats in de basiself van Anderlecht heeft verworven, kon Lisandro Magallan nog niet aantonen dat hij uit het juiste hout is gesneden om een solide verdediger te worden. Terwijl Wesley Hoedt domineert met zijn lichaamsbouw, worstelt de Argentijn nog steeds om te functioneren als een onwrikbaar verdedigend blok. De statistieken liegen er ook niet om: Met een gemiddelde score van 6,65 (volgens WhoScored) is hij de slechtste van de vier gebruikelijke verdedigers: Gomez scoort 7,25, Hoedt 6,89, Murillon 6,70.

Als je zijn defensieve statistieken onder de loep neemt, is er ook weinig reden tot optimisme. Zo onderschept de voormalige Boca gemiddeld slechts 0,6 ballen per wedstrijd, tegen 1 op 1,5 voor zijn teamgenoten. Magallan begaat ook meer fouten (1,4 tegen minder dan 1 voor de anderen), en blokkeert drie keer minder ballen dan Hoedt.

Magellan is ook niet immuun voor fouten door een gebrek aan concentratie. Afgelopen zondag legde hij tegen Standard bijna een doelpunt op het dienblad voor Jackson Muleka door te lang te wachten met het wegwerken van de bal. Zonder een attente Van Crombrugge zouden de Rouches zeker hebben gescoord.
 
Wachten op Delcroix?

De komst van Magallan als starter duwde Harwood-Bellis richting de uitgang, maar het is verrassend dat Kompany ondertussen niet heeft besloten om in plaats van de Argentijn een jong lokaal talent te lanceren. De Anderlecht-coach verkoos blijkbaar ervaring boven de jeugdigheid van plaatselijke talenten als Debast of Lissens. Zoals het er nu uitziet, kunnen we zeggen dat de aanwezigheid van Magallan in het elftal van Anderlecht slechts tijdelijk is.

Over een paar weken zou Hannes Delcroix wel eens kunnen terugkomen. De international stond sinds augustus aan de kant vanwege een knieoperatie en keerde in de maand december terug op het veld. Bij gebrek aan ritme is hij terug gaan trainen en komt hij stilaan weer in vorm. Vermoedelijk zal Delcroix, eenmaal hij volledig gerecupereerd is, opnieuw een plaats krijgen in het basiselftal door Hoedt rechts op te stellen en Magallan naar de bank te verwijzen.

Volg de wedstrijd tussen KV Mechelen en Anderlecht op zondag 23 januari om 18u30 en alle wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top