Michel-Ange Balikwisha heeft geen medelijden met Charleroi

Sport | De 22ste speeldag van de Jupiler Pro League werd afgelopen zondagavond grotendeels in de plooi gelegd. Net als elke maandag komt Pickx Sports terug op de man, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Michel-Ange Balikwisha

Net als elke week hadden meerdere spelers deze ereplaats verdiend. We denken daarbij aan Junya Ito of Dylan Mbayo, maar met een assist en een doelpunt was Michel-Ange Balikwisha onmisbaar in de overwinning van Antwerp tegen Sporting Charleroi. De 20 jaar jonge Belgische belofte was heer en meester over zijn flank en bracht de veredigers van de tegenstand samen met Manuel Benson helemaal van de wijs. Het Antwerpse aanvallersduo is perfect op elkaar afgestemd, tot groot jolijt van Michael Frey, die elk weekend weer van hun kunde mag genieten.

Het doelpunt van het weekend: Bas Dost

Alfred Schreuder heeft zijn eerste thuiswedstrijd met Club Brugge gewonnen tegen een eerder zwak Sint-Truiden. Charles De Ketelaere kon om de score te openen profiteren van een schrijnend lakse defensie bij de Kanaries, maar Bas Dost heeft zijn goal aan niemand anders te danken dan aan zichzelf. Ruud Vormer, die een rijtje lager op ‘de 6’ gepositioneerd stond, lanceerde zijn ploeggenoot perfect. De Nederlander kon met een goed geplaatste lob de kansloze Daniel Schmidt verschalken. De Japanse doelman liet het wat afweten, maar Dost stelde een mooie koelbloedigheid en een zin om te scoren tentoon.

Het cijfer van het weekend: 45

Als in, het aantal minuten dat Seraing en Union Sint-Gillis op het veld stonden. Sint-Gillis stond met een man minder op het veld, maar wist wel al een voorsprong van twee doelpunten uit te bouwen toen de scheidrechter besloot om de match op te schorten. Spelbreker van dienst was de mist, die ook al in de eerste helft roet in het eten gooide. De debatten worden komende dinsdagavond hervat.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top