Heeft Genk met András Németh een nieuw goudhaantje in zijn rangen lopen?

Sport | Genk-trainer Bernd Storck gunde de negentienjarige András Németh vorig weekend zijn eerste speelminuten in de Jupiler Pro League. De jonge spits had slechts enkele baltoetsen nodig om zijn eerste goal voor de Limburgers te maken en dat doet ons de vraag stellen: heeft Genk opnieuw een toptalent in zijn midden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgaande op zijn levensloop heeft de jonge András Németh alvast alles is huis om een carrière met internationale allures uit te bouwen. De spits werd geboren in Kaapstad, bracht een groot stuk van zijn jonge leven door in Hongarije waar zijn vader als architect zijn brood verdiende en verkaste als tiener naar het Belgische limburg wegens de carrièreplannen van zijn vader. 

András voetbalde al in Hongarije en zette zijn hobby gewoon voort in Limburg bij Sporting Hasselt. Toen hij ongeveer dertien jaar was, werd hij opgemerkt door de scouts van Racing Genk die hem niet veel later vroegen om de overstap naar hun gerenommeerde jeugdopleiding te maken. 

Ervaring opgedaan bij Lommel

Daar kwam de ontwikkeling van András in een stroomversnelling. In 2019 namen de jeugdcoaches van Genk de zestienjarige speler op in de kern van de beloftenploeg die dat jaar ook in de UEFA Youth League zou opdraven. De jonge speler bedankte voor het vertrouwen en scoorde zelfs tegen de beloften van SSC Napoli tijdens de indrukwekkende 3-1-thuisoverwinning van dat seizoen.

In januari 2020 besloot het management van KRC Genk om András te laten rijpen in 1B, bij SK Lommel en onder het toeziende oog van toenmalig trainer Peter Maes maakte András zijn debuut als profvoetballer. De bonzen van Genk haalden de jonge spits in de zomer terug naar de Cegeka-arena en zagen het wel goed komen met Németh. Ze boden hem een nieuw contract aan en dat tot 2023.

Trainen met Onuachu

Dit seizoen werd Németh definitief opgenomen in de A-kern van Racing Genk, waar hij het rugnummer 35 kreeg toegewezen. Daar moet hij het opnemen tegen de Genkse verdedigers Cuesta en Lucumi en op die manier wordt Németh naar eigen zeggen “sterker en slimmer”. Németh krijgt naar eigen zeggen ook veel tips van de Genkse superspits Paul Onuachu. “Hij is de allerbeste in de Jupiler Pro League. Ik kan me geen betere leermeester voorstellen”, aldus het jonge talent.

Of Onuachu ook tips heeft gegeven voor zijn debuut voor Genk tegen Beerschot van vorig weekend, weten we niet. Het staat wel vast dat Németh slechts enkele baltoetsen nodig had om ook zijn eerste doelpunt voor de Genkse A-ploeg te maken en dat nadat hij slechts enkele minuten op het veld stond. “Ik scoor dan ook makkelijk”, liet Németh zich al eerder ontvallen in interviews. “Dat is een van de redenen waarom ik het ondanks mijn opleiding als verdediger toch gemaakt heb als spits.”

Dat Németh over heel wat kwaliteiten beschikt is ook Genk-trainer Bernd Storck niet ontgaan. Op de persconferentie na de wedstrijd tegen Beerschot sprak de Duitser immers vol lof over zijn jonge debutant want die zou zich ook op training positief hebben laten opmerken. De liefde is wederzijds want Németh liet zich positief uit over de volgens sommigen strenge aanpak van de Duitse oefenmeester. We zijn dan ook zeer benieuwd of de romance tussen Storck en Németh een vervolg krijgt tijdens de volgende wedstrijd van KRC Genk.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer de partij tussen Union Saint-Gilloise  en Racing Genk, op zondag om 16u00 op Eleven Sports 1, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top