Standard en Club Brugge bekampen elkaar op de 23ste speeldag

Sport | Dit weekend staan er verschillende spannende wedstrijden op het programma, waaronder een clash tussen Standard en Club Brugge en een aanlokkelijke partij tussen Union Sint-Gilloise en Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 23ste speeldag begint aan de kust op vrijdag met een Oostende dat al bijna een maand niet meer heeft gespeeld. De Kustboys ontvangen The Great Old om 20u45. Het duel lijkt op papier onevenwichtig, gezien de gapende kloof tussen beide teams in het klassement.

Zaterdagmiddag om 16u15 uur ontvangt Kortrijk, dat in een goede dynamiek verkeert, een lamentabel Eupen. Aan het begin van de avond (om 18u30) zullen de laatste twee ploegen van het klassement proberen om hun eerste punten sinds eind november te verzamelen: Seraing reist af naar Sint-Truiden, terwijl rode lantaarn Beerschot Leuven ontvangt. Die laatste blijft teren op twee overwinningen tegen Standard en Charleroi.

Charleroi moet zichzelf heruitvinden

De interessantste wedstrijd van zaterdag vindt plaats in Mambourg, waar Charleroi het om 20u45 opneemt tegen Gent. Beide ploegen hebben evenveel punten, dus dat belooft spannend te worden. De Zebra's begonnen het jaar slecht met een zware nederlaag - de tweede op rij - tegen Antwerp. Ze hopen hun tweede adem te vinden in de wedstrijd tegen Gent, een ploeg die het afgelopen week niet makkelijk had tegen Kortrijk (2-2).

Zondag is het ook genieten voor voetballiefhebbers. Om 13u30 uur hoopt Standard, dat afgelopen zondag een 1-1-gelijkspel kon afdwingen van een matig Anderlecht, eindelijk wat ambitie te tanken. De Rouches zullen echter nog flink wat boterhammen moeten eten om Club Brugge te verslaan. Die laatsten staan immers sterk op de tweede plaats in het klassement.

Een confrontatie tussen Genk en Union

Om 16 uur belooft het vonken en vuur te worden tussen Union Saint-Gilloise en Genk. De protégés van Felice Mazzu zullen een dikke kluif hebben aan de Limburgers, die onder leiding van Bernd Storck hun offensieve capaciteiten lijken te hebben herwonnen.

Even later om 18u30 verwelkomt Mechelen Anderlecht voor een thuiswedstrijd "Achter de Kazerne". Malinwa strijdt nog steeds voor een plaatsje in de top 8 en is erop gebrand om hun supporters de vernederende nederlaag (7-2) in de heenwedstrijd te doen vergeten. Na vorige week twee punten te hebben verspild tegen Standard, zullen de Brusselaars hun plaats in de top 4 proberen te consolideren. De 23e speeldag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen Zulte Waregem, 16e in het klassement, en Cercle Brugge, verrassend tiende.

Het programma van speeldag 23 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 21 januari

Zaterdag 22 januari
Zondag 23 januari
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top