Herboren Martinelli loodst Arsenal stilaan weer richting Engelse top

Sport | Arsenal is aan een degelijk seizoen bezig. The Gunners staan vierde en dat is een positie die recht geeft op een Champions League-ticket, wat zeer belangrijk is voor de club. Met Gabriel Martinelli lijkt Mikel Arteta een goudhaantje in zijn ploeg te hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Martinelli is 20 jaar en werd door Arsenal in de zomer van 2019 voor 7 miljoen euro weggehaald bij het Braziliaanse Ituano. De afgelopen twee seizoenen kreeg de aanvaller de nodige speelminuten en hij wist in de Premier League 5 keer te scoren in 28 wedstrijden. Hij startte daarin 13 keer in de basis.

Moeilijk seizoensbegin

Dit seizoen lijkt de aanvaller, die nog niet werd opgeroepen voor het eerste elftal van Brazilië, echter helemaal door te breken bij Arsenal. Martinelli scoorde al 4 keer en deelde ook nog eens 2 assists uit in 13 competitiewedstrijden. De aanvaller is vanaf eind november helemaal onder stoom gekomen, nadat hij een zeer moeilijk seizoensbegin kende. Zo kreeg hij vanaf 28 augustus tot 2 oktober geen enkele speelminuut van Arteta. Her en der werd al gevreesd voor de toekomst van Martinelli bij Arsenal.

De déclic kwam er op 27 november toen hij als invaller scoorde tegen Newcastle. De technisch vaardige flankaanvaller tankte vertrouwen en was helemaal vertrokken. Manager Arteta was lovend over de speler. "We zijn ‘Gabi’ meer en meer gaan gebruiken toen we dachten dat het het juiste moment was. Het heeft geen zin om een speler te laten spelen als hij daar niet klaar voor is. We zijn hier om de spelers te beschermen en hen op de best mogelijke manier te laten ontwikkelen We zien hen elke dag aan het werk en ik ben erg blij met de manier waarop hij zich momenteel ontwikkelt", liet Arteta weten aan de Britse media.

Braziliaans elftal

Martinelli lijkt de volgende stap te zetten om uit te groeien tot een speler voor de wereldtop. Hij wordt steeds efficiënter voor doel en zijn lichaam is ondertussen helemaal aangepast aan de veeleisende Premier League. De Braziliaan wist zich daarnaast ook tactisch aan te passen en hij lijkt ondertussen niet meer weg te denken uit de basiself.

Met Martinelli lijkt Arsenal weer een potentiële topspeler in zijn rangen te hebben. De volgende uitdaging voor de aanvaller is het verwerven van een basisplaats bij de Goddelijke Kanaries. Daar is de concurrentie met jongens als Rodrygo, Vinicius Junior, Neymar, Anthony en anderen echter bijzonder groot. De weg naar Brazilië verloopt eerst via Arsenal, waar hij de ploeg met goals en assists weer naar de Engelse top probeert te loodsen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top