Frankfurt riskeert deze winter Filip Kostic te verliezen

Sport | De wintermercato in Duitsland en Italië zou wel eens om één man kunnen draaien: Filip Kostic. De Serviër uit Frankfurt speelt momenteel in de Serie A. Hij stond afgelopen zomer op vertrekken en de deal zou deze winter wellicht kunnen afgerond worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Bundesliga hervat komend weekend met op kop een topduel tussen Frankfurt en Dortmund (zaterdag 8 januari om 18u30). De zesde ploeg in de rangschikking neemt het op tegen de nummer twee, gescheiden door slechts 7 puntjes. Het belooft alvast een spectaculaire pot te worden waarbij Filip Kostic voor een paar flinke verrassingen kan zorgen.

Maar de vraag die op de lippen van veel Frankfurt-fans ligt, is of dit de laatste wedstrijd van hun geliefde ster zal zijn. Want het moet gezegd worden: de aanvallende winger is niet alleen populair bij zijn team en de fans, maar ook bij een reeks andere voetbalploegen. Als we sommige geruchten mogen geloven, zou Inter Milaan hem willen opnemen in hun team. Het beloven dus spannende tijden te worden voor Dortmund, dat het moet opnemen tegen Frankfurt.

Defensief en offensief

Filip Kostic speelt sinds 2018 voor Frankfurt, eerst als uitgeleende speler en een slordige 5 miljoen euro later als aankoop van Hamburg. Hij vond al gauw zijn draai in het team en is tegenwoordig een van de smaakmakers van de selectie. Zijn goede defensieve en offensieve prestaties (29 goals in 148 wedstrijden) trekken al geruime tijd de aandacht van andere clubs.

Wat in het voordeel van Kostic pleit, is zijn veelzijdigheid als speler. Hij kan net zo effectief linksbuiten als linksachter spelen. En met zijn fysieke topconditie is hij in staat om wonderen te verrichten in een systeem met drie verdedigers.

Foute mail

Het is fout om te denken dat er nu pas grote belangstelling voor Kostic is. Afgelopen zomer probeerde een andere Italiaanse club de Servische speler aan de haak te slaan. Het was Lazio Roma die van het kopen van Kostic zijn prioriteit had gemaakt. Ze hadden tijdens de afgelopen zomerse transferperiode bijna hun handtekening onder een contract gezet.

Dat de deal niet doorging, kwam vanwege een heel domme reden: de Romeinse club probeerde de koop af te ronden door via e-mail contact op te nemen met Frankfurt. Helaas beschikten ze niet over het juiste e-mailadres van het bestuur en ontvingen de Duitsers geen voorstel. Kwatongen beweren dat Frankfurt met opzet een foutief e-mailadres heeft doorgegeven om de verkoop te saboteren en hun sterspeler te houden.

Volg het hele seizoen van de Bundesliga op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma voor de 18e speeldag van de Bundesliga op Eleven Sports:

Vrijdag 7 januari

Zaterdag 8 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top