Begint Insigne aan zijn afscheidstournee bij Napoli?

Sport | Lorenzo Insigne is een kind van Napels en enorm geliefd bij ‘zijn’ Napoli. Toch ziet het er meer en meer naar uit dat de flankaanvaller de Serie A de rug gaat toekeren. Insigne kan grof geld verdienen bij de Canadese club Toronto FC. Begint hij zondag tegen Sampdoria aan zijn afscheidstournee in Italië?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lorenzo Insigne heeft een aflopend contract en Napoli moet besparen. Door de coronapandemie zijn de inkomsten gezakt en de grootverdieners moeten inleveren. Insigne strijkt jaarlijks 4,5 miljoen euro netto op bij Napoli en de club wil zijn contract openbreken, maar enkel als hij één miljoen euro inlevert.

Waanzinnig voorstel

Bij Toronto FC zagen ze hun kans en zij boden de Italiaanse international een jaarloon van maar liefst 11,5 miljoen euro bruto aan. Dat jaarloon kan nog oplopen tot 16 miljoen euro via allerhande bonussen. Insigne kan er voor vijf jaar tekenen en zich dus verzekeren van maar liefst 80 miljoen euro. Op zijn 30ste lijkt dat een niet te weigeren financieel voorstel en de speler zou volgens Italiaanse media al een akkoord hebben met Toronto.

Toronto, dat eerder al Alejandro Pozuelo met een zak geld wist weg te halen bij KRC Genk, wil met Insigne weer succes boeken in de Major League Soccer. Zij hopen dat Insigne in de voetsporen kan treden van Sebastian Giovinco. Hij speelde van 2015-2019 142 wedstrijden voor de club en scoorde 83 keer en deelde 51 assists uit. Met Toronto won hij één landstitel. Opvallend: Dries Mertens zit in dezelfde situatie als Insigne. Hij is ook einde contract in Napels en ook hij wordt gelinkt aan een transfer naar de Major League Soccer. Zijn toekomst is nog onduidelijk.

Afscheid nemen met de titel

Met Insigne zou Toronto een stevige stunt realiseren. Hij zit op de top van zijn kunnen en op het EK was hij nog een grote smaakmaker bij Italië. Met een héérlijk doelpunt wist hij in de kwartfinales zelfs Thibaut Courtois te verslaan en mede daardoor bereikten ze de finale, die ze wonnen van Engeland.

Insigne speelt al zijn hele leven voor Napoli, een club die hij enkel verliet om als jonge knaap meer ervaring op te doen bij kleinere ploegen als Cavese, Pescara en Foggia. Hij kwam tot op heden 415 matchen uit voor de Napolitanen en met 114 doelpunten en 91 assists was hij er zeer bepalend. Insigne droomt om het Diego Armando Maradona Stadium te verlaten met de eerste titel sinds 1990. Napoli staat momenteel derde in de Serie A.

Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van speeldag 21 in de Serie A via Eleven Sports:

Zondag 9 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top