Vol motivatie en revanche: emotioneel weerzien tussen Antonio Conte en Chelsea in halve finale League Cup

Sport | Tottenham en Chelsea werden aan elkaar gekoppeld in de halve finales van de League Cup. Hierdoor krijgen we een reünie tussen Chelsea en voormalige coach Antonio Conte. De Italiaan bereikte successen met de Blues, maar kende eveneens grote teleurstellingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Normaliter moesten Tottenham en Chelsea elkaar voor het eerst weer in de ogen kijken op 23 januari. Dan trekken de Spurs van coach Antonio Conte richting Stamford Bridge. Maar het toeval wou dat beide sneller tegen elkaar zouden uitkomen. Chelsea schakelde namelijk tweedeklasser Brentford uit in de kwartfinales van de League Cup, Tottenham ontdeed zich van West Ham United.

Voor Conte wordt het een emotioneel weerzien met Chelsea, de club waar hij na het EK van 2016 belandde. De Italiaan zou er twee seizoenen van uitersten meemaken. In seizoen één liep alles als een trein, het jaar daarop mislukte alles dan weer van A tot Z.

Van kampioen met Chelsea…

Nog voor het EK van 2016 van start moest gaan, liet Conte weten dat hij na het Europees kampioenschap andere oorden zou opzoeken. Conte aasde opnieuw op een job in clubverband. Op dat EK bereikte hij met Italië de kwartfinales, waar er verloren werd tegen Duitsland. Nadien werden de maandenlange geruchten waarheid: Conte verkaste richting Londen om Chelsea te gaan coachen.

De motor raakte op speeldag 7 definitief aan de praat onder Conte. Vanaf daar pakte Chelsea 13 zeges op een rij. Uitgerekend op bezoek bij Tottenham werd die zegereeks een halt toegeroepen.

Maar dat weerhield Chelsea niet van de titel. De Blues pakten met 93 punten het kampioenschap in de Premier League. Onder meer een goede Eden Hazard zorgde mede voor dit succes. De dubbel claimen lukte echter niet. In de FA Cup-finale bleek Arsenal te sterk. Toch kon er in Chelsea van een geslaagd seizoen gesproken worden. Dat zou echter snel veranderen.

… naar een rampjaar met C4 tot gevolg

Want een dispuut met toenmalig spits Diego Costa zou een negatieve spiraal teweegbrengen. Costa, toen auteur van 20 goals in 35 matchen, paste namelijk niet meer in de plannen van de Italiaan. Dat liet Conte weten met een doodsimpele sms. Costa wilde enkel verkassen naar Atlético Madrid, wat niet gebeurde. Uiteindelijk bleef hij in Londen, maar zou hij niet meer met de groep meetrainen. Conte zou echter nooit een degelijke vervanger voor hem vinden in de voorhoede.

Zo beschikte Conte over Alvaro Morata, die voor een royaal bedrag van 75 miljoen euro naar Londen werd gehaald. Morata zou echter nooit aarden onder Conte. De Italiaan probeerde dan maar Hazard op de valse negen te laten spelen, wat ook niet goed uitpakte. Snel zou er gemor komen vanuit de bestuurskamer. Want naar resultaten toe zou er wel de FA Cup gewonnen worden, in de Champions League volgde een snelle uitschakeling tegen FC Barcelona en in de Premier League eindigde Chelsea op amper plaats vijf. In juli kreeg Conte zijn ontslagbrief en werd opgevolgd door Maurizio Sarri.

Volg de League Cup het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Het programma van de heen- en terugwedstrijden van de halve finales in de League Cup:

Woensdag 5 januari

Donderdag 6 januari

Woensdag 12 januari

 Donderdag 13 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top