Een statistiekje dat je niet meteen verwacht: Nikola Storm is de Belg met de meeste goals in 2021

Sport | Met een achtste plaats in het klassement draait KV Mechelen een meer dan behoorlijk seizoen. Daar mogen ze bij Malinwa een aantal spelers voor bedanken, zoals Nikola Storm. De winger bezit namelijk een straffe statistiek: geen enkele andere Belg scoorde in dit kalenderjaar 2021 meer goals dan Storm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rob Schoofs wordt dan wel door sommigen gezien als de beste voetballer van de K12, het is die andere KVM-speler die in de vorm van zijn leven zit. Met 12 goals en 5 assists (competitie + beker) is Nikola Storm aan zijn meest productieve seizoen bezig. Het maakt het des te straffer als je weet dat Storm in het begin van het seizoen gewoon op de bank zat bij Mechelen. Toen coach Wouter Vrancken switchte naar een systeem met één spits, was er opnieuw een plek voor Storm in de basiself. Het maakt dat Storm zijn 11 competitiegoals dit seizoen wist te scoren op 16 matchen tijd.

“Qua rendement is dit toch veruit mijn beste periode ooit”, weet de Mechelse topschutter. “Vroeger had ik ook wel goede periodes, maar nooit met deze statistieken. Ik slaag er nu veel beter in om rustig te blijven voor doel. Dat is een mentale klik die ik heb kunnen maken. Ik kan nu ook beslissend zijn als ik wat minder in de match zit. Dat lukte me vroeger zelden.”

Straffer dan Lukaku

De cijfers van Storm liegen er niet om. Pakken we zijn cijfers in de competitie erbij na de jaarwisseling, dan klokte de winger af op vijf goals in de terugronde en vier in de play-offs. Gecombineerd met zijn 12 goals dit seizoen zit Storm aan een totaal van 21 goals in dit kalenderjaar. Geen enkele andere Belg, zelfs niet Romelu Lukaku, komt aan deze cijfers.

Romelu Lukaku zit in 2021 aan 18 goals, een totaal dat ook Zinho Gano momenteel bezit. Zelfs Loïs Openda, die bij het Nederlandse Vitesse de pannen van het dak speelt, komt met 17 goals niet aan het totaal van Storm. Na Openda volgen overigens nog Jelle Vossen (16) en Theo Bongonda en Hans Vanaken (14).

Niet alleen in België, maar ook op Europees niveau steekt Storm er dit jaar bovenuit. Als we kijken naar het aantal doelpunten gescoord door spelers die op de linkerflank staan in de 15 beste Europese competities staat Storm met helemaal bovenaan, voor grote namen als Lorenzo Insigne (Napoli, 18 goals). Het zorgde er reeds voor dat Storm de Vlaamse Arjen Robben wordt genoemd. Die vergelijking lacht hij overigens zelf weg. “De Arjen Robben van den Aldi dan”, grapt Storm. “Ik wil mijn traptechniek zeker niet vergelijken met die van Robben. Die was fenomenaal. Daar kan die van mij echt niet aan tippen.”

Niet bezig met een transfer

Met deze statistieken speelt Storm zich wellicht momenteel in de kijker bij grotere clubs uit binnen- en buitenland. Toch houdt hij zich niet bezig met een mogelijke transfer. “Als ik mijn vorm kan aanhouden, zal er waarschijnlijk wel interesse komen, maar momenteel is dat niet aan de orde”, zegt Storm. “Ik speel liever met vertrouwen en plezier bij KV Mechelen dan dat ik ergens hogerop op de bank zou belanden. Op dit moment ben ik daar echt niet mee bezig. Mijn kopje zit bij KV.”

Ook KVM-coach Wouter Vrancken is er redelijk gerust in dat het ook na de winterstop zal blijven stormen Achter de Kazerne. “Tenzij er een bom geld op tafel komt, denk ik niet dat we moeten vrezen voor een vertrek van een van onze sterkhouders.”

Een transfer is dus nog niet aan de orde. Een selectie voor de Rode Duivels dan wel? "Neen, niet echt. Ik weet ook niet waarom, maar dat heeft nog nooit in mijn gedachten gespeeld. Ik ben momenteel bezig aan een goed seizoen, maar dat zou nog een serieuze stap hogerop zijn. Ik ben daar momenteel niet mee bezig."

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd tussen KV Mechelen en Seraing op maandag 27 december om 18u45, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Ten slotte maken we je graag warm voor een actie die Proximus Pickx samen met Eleven Sports organiseert. Sluit het sportjaar in schoonheid af en neem deel aan onze wedstrijd. Je maakt tot 9 januari kans op een shirt en goodies van jouw favoriete voetbalploeg. Meedoen kan alvast hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top