Bereiken Club Brugge en Anderlecht de halve finale?

Sport |

De kwartfinale van de Belgische Beker vinden donderdagavond plaats. Anderlecht ontvangt KV Kortrijk, Club Brugge krijgt OH Leuven over de vloer. Behalen de twee toppers een logische overwinning, of komt er toch nog een verrassing aan?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het helse tempo van onze competitie blijft nog even duren voor de acht resterende clubs in de Beker van België. Na een week met midweekmatchen in de Jupiler Pro League, zijn er nog twee matchen - één in de beker, één in de competitie - voor 2021 kan afgesloten worden. Voor twee tenoren uit het Belgische voetbal, Anderlecht en Club Brugge, is doorgaan een must.

Kortrijk staat scherp

Als eerste, om 18.45 uur, begint paars-wit aan zijn match tegen KV Kortrijk in het Lotto Park. Het gelijkspel dat ze een maand geleden behaalden in Anderlecht (1-1), zal donderdag geen optie zijn voor de twee ploegen. Anderlecht verloor in de laatste zeven matchen in alle competities niet meer, de Kortrijkzanen komen vers van een negen op negen. Deze twee ploegen verkeren in vorm, laat dat duidelijk zijn.

Het verschil in de competitie tussen de twee ploegen is dan ook klein. Kortrijk staat op plaats zeven, op slechts vier punten van de vierde plaats die Anderlecht bekleedt. Karim Belhocine had bij zijn aankomst het doel om de West-Vlaamse ploeg uit de degradatiezone te houden, maar doet veel beter dan dat. Elke week laat hij een geweldige indruk achter, maar is hij ook in staat om dat niveau bij zijn voormalige werkgever hoog te houden?

Giantkiller OHL

Om 21 uur beginnen Club Brugge en OH Leuven aan hun match in het Jan Breydelstadion. De Leuvenaars zullen goed voorbereid zijn dankzij de wedstrijd tegen blauw-zwart die ze thuis een week eerder nog speelden. De Bruggelingen wonnen toen makkelijker dan verwacht aan Den Dreef, met 1-4. Tijdens de heenwedstrijd heeft OHL Club namelijk op een 1-1-gelijkspel kunnen houden. Het pleit is duidelijk nog niet beslist tussen deze twee ploegen.

Tijdens de vorige ronde kon OHL op het terrein van Westerlo, onbetwiste leider in 1B, een 2-0-achterstand nog ombuigen in de tweede helft en in blessuretijd zelfs winnen: 2-3. Club Brugge moest na een spektakelwedstrijd naar penalty’s om de tegenstander, Racing Genk, opzij te schuiven. De troepen van Philippe Clement zijn na het uitschakelen van de titelverdediger de grote favoriet in de beker. Zorgt OH Leuven, dat niets te verliezen heeft, alsnog voor een kerstwonder?

Volg de kwartfinales in de Croky Cup, Anderlecht-Kortrijk (vanaf 18u25) en Club Brugge-OHL (vanaf 20u40), donderdag 23 december op VTM2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top