Mythische vieringen: Jesse Lingard viert zijn goal met 'Milly Rock'-dansje

Sport |

Elke goal moet gevierd worden. Dat weten zowel de supporters als de voetballers maar al te goed. Sommigen trekken daarvoor het truitje uit of kloppen zich na het scoren stevig op de borst. Niet zo bij Jesse Lingard, de winger van Manchester United haalt zijn inspiratie uit muziek en durft wel eens een dansje te placeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We schrijven 2 december 2017. José Mourinho was nog coach bij Manchester United waar op dat moment ook ene Romelu Lukaku rondliep. The Reds gingen toen op bezoek bij een zwalpend Arsenal om niets minder dan drie punten mee te graaien naar hun thuisstad. Om dat klusje te klaren, rekende Mourinho op Paul Pogba, Romelu Lukaku, Anthony Martial en Jesse Lingard. Die laatste liet zich op een heel bijzondere manier opmerken.

United ging furieus van start in het Emirates Stadium. Na amper vier minuten scoorde Antonio Valencia op aangeven van Paul Pogba (1-0) en konden de meegereisde United-Fans feestvieren. Arsenal wist na dit vroege openingsdoelpunt niet meer van welk hout pijlen te maken, maar veel tijd om zich te herpakken kregen de Londenaars niet. Zeven minuten later was het immers opnieuw prijs. Toen scoorde Jesse Lingard een knappe goal nadat hij zelf de bal hielp ontfutselen van Arsenal.

Jesse Lingard werd via een slimme pass van Martial alleen voor doel gebracht. Hij moest snel afdrukken want een opkomende Petr Cech en enkele Arsenal-verdedigers wilden de 2-0-voorsprong absoluut voorkomen. Dat lukte niet, Lingard plaatste de bal enig mooi voorbij Cech en rende naar het vak van de United-supporters. Daar voerde hij het dansje, de 'Milly Rock', op voor de ogen van Paul Pogba, Ashley Young, Anthony Martial en Romelu Lukaku.

'Milly Rock'

Bij de 'Milly Rock' beweeg je je armen met een relaxte maar stoere stijl langsheen het lichaam alsof je iets weggooit. Tegelijkertijd schuif je ook met je voeten over de grond en worden de knieën lichtjes omhoog getrokken. Lingard had het dansje blijkbaar goed ingestudeerd want hij moest niet lang nadenken over zijn dansje na de goal. 

Toch was dat dansje niet zonder risico, gaf hij achteraf in een YouTube-video toe. Volgens Lingard bestond er toen immers nog altijd een kans dat Arsenal terug in de wedstrijd ging komen. Het werd inderdaad nog even spannend toen Alexandre Lacazette scoorde in minuut 49 (1-2), maar gelukkig vond Lingard niet veel later opnieuw de weg naar het doel. In minuut 63 zette hij de 1-3 op het scorebord en dat was meteen de einduitslag. 

Opgepikt door Rihanna

Terug naar het dansje dan. Dat werd in 2011 voor het eerst gedanst door de Amerikaanse rapper 2 Milly in de videoclip voor zijn gelijknamige nummer. Het dansje werd ondertussen opgepikt door Rihanna, die het zelfs danste met andere rappers uit de hiphopwereld, en door Amerikaanse sporters uit de NFL. Dominique Easley van the New England Patriots en Jeremy Hill van de Cincinnati Bengals gingen Lingard ook al voor. Beide Americanfootballspelers dansten de Milly Rock na het scoren voor hun respectievelijke teams en dat voor het eerst in 2015.

Wat er ook van zij, nu Jesse Lingard bij United onder de hoede is gekomen van coach Ralf Rangnick hoopt hij nog veel meer te kunnen scoren dan tijdens de voorbijgaande seizoenen. Of daar ook dansjes bij zullen horen, zullen we moeten afwachten.

Fan van onze serie? Ontdek dan hier hoe Sheffield United-speler Billy Sharp de wereldwpers haalde met zijn viering en 'Mr. Socko'.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top