Filou Oostende wil in Straatsburg een Europees voordeel afdwingen

Sport | Deze week staan de laatste wedstrijden van de reguliere competitie van de Basketball Champions League op het programma. Oostende, al zeker van de volgende ronde, zal in de play-in voor een simpel voordeel spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Oostende heeft een goede kans laten liggen om eerste te worden in zijn groep door in eigen huis de boot in te gaan tegen Tofas. De Turken, leiders in Groep F van deze Champions League, boekten een groot succes bij de Belgische kustploeg waardoor ze zich verzekerden van de eerste plaats.

Oostende, dat voor die partij nog mocht dromen van de eerste plaats, moest daardoor genoegen nemen met een tweede of derde plaats. In deze wedstrijd blies Oostende warm en koud met een zeer goede eerste periode die werd gevolgd door een dramatische tweede. De twee teams waren elkaar waard, maar de Turken trokken aan het langste eind door met 78-83 de partij naar zich toe te trekken.

Duel voor een voordeel

Deze dinsdag reist Oostende af naar Straatsburg voor zijn laatste Europese uitje van het jaar. Wint Oostende dit duel met minstens zes punten voorsprong, dan stellen ze de tweede plaats in de poule veilig. Zo niet, dan zullen de mannen van Dario Gjergja genoegen moeten nemen met de derde plaats.

Maar deze twee plaatsen bieden bijna hetzelfde aan: een plaats voor de kwalificatie play-in voor de ronde van 16 van de competitie. Deze fase wordt gespeeld in de best of three heats tussen de tweede en derde van de verschillende groepen. De runners-up hebben het voordeel om eerst thuis te spelen. Oostende heeft dus de kaarten in eigen handen om zichzelf een klein voordeel te geven, maar het kan de Fransen best niet onderschatten. Zij kwamen eerder al met 77-83 winnen in Oostende.

Volg de Basketball Champions League-wedstrijd tussen SIG Strasbourg en Filou Oostende nu dinsdag 21 december vanaf 20u15 op Sports 10, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top