Tegen wie zal België het moeten opnemen in de Nations League?

Sport | Voetbalkenners weten dat de klok tikt voor de derde editie van de Nations League. Dit toernooi gaat in juni 2022 van start en daarom wordt aanstaande donderdag 16 december om 18 uur in Montreux, Zwitserland, tijdens de loting voor de groepsfase het lot van onze Rode Duivels bepaald.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Rode Duivels, vierde in de laatste editie van de Nations League, zullen in de eerste pot van de A-divisie worden geplaatst bij de loting voor de groepsfase die aanstaande donderdag 16 december (18 uur) in Montreux, Zwitserland, wordt gehouden. België zal in de poule al gegarandeerd niet tegenover de laatste winnaar staan (Frankrijk, de regerend Europees kampioen), Italië en Spanje (die ook in pot 1 zitten). De troepen van Roberto Martínez kunnen echter nog in de problemen komen als ze worden gekwalificeerd voor de Final Four.

Eindelijk een "poule des doods"?

Tijdens de eerste twee edities was de loting eerder gunstig voor de Belgen. Zwitserland en IJsland werden uitgeloot als de eerste twee tegenstanders van onze Duivels voordat Engeland, Denemarken en wederom IJsland onze nationale ploeg kruisten. Na de wrede Zwitserse desillusie hebben Romelu Lukaku en zijn partners het jaar daarop de puntjes op de i gezet bij hun tegenstanders. Dit seizoen zal de weg naar succes vermoedelijk veel moeilijker zijn.

In pot 2 zou België heel goed Denemarken kunnen vinden, een land waartegen we al eens op het EK hebben gespeeld. Maar er zijn ook drie kansen op vier dat we meer krijgen dan wat we aankunnen met de trekking van Portugal (winnaar van de eerste editie), Nederland of Duitsland. Pot 3 zou ons een nieuwe confrontatie met Engeland of Zwitserland kunnen opleveren, maar ook een duel met het Polen van Robert Lewandowski of het Kroatische team van Luka Modric. Ten slotte maken onze oude vrienden uit Wales deel uit van pot 4, samen met Tsjechië, dat we natuurlijk goed kennen van de WK-kwalificatiewedstrijd met hen.

Een drukke agenda

De eerste vier speeldagen van de Nations League vinden plaats van 2 tot en met 14 juni. Dit betekent voor de deelnemende spelers die hun clubseizoen net hebben beëindigd ongetwijfeld een druk speelschema. Wat ook meespeelt is dat ze zich stilaan moeten voorbereiden voor het WK dat van 21 november tot 18 december in Qatar wordt gehouden.

De vier groepswinnaars van de A-divisie zullen strijden in de Final Four, die wordt gehouden op een nader te bepalen locatie tussen 14 en 18 juni 2023. De groepswinnaars van de andere drie divisies promoveren voor de volgende editie terwijl de laatste degraderen.

Volg deze donderdag om 18 uur de loting voor de Nations League op Eleven Sports 1, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top