An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts worden 16e in Winterberg

Sport | Stuurvrouw An Vannieuwenhuyse en remster Sara Aerts zijn zondag op de 16e plaats geëindigd (op 21 duo's) in de vierde wereldbekermanche bobslee in het Duitse Winterberg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgian Bullets lieten na twee runs een totaalchrono van 1:55.13 optekenen. In de eerste run werden ze pas 18e, in de tweede run presteerden ze duidelijk beter met een 11e stek.

Vannieuwenhuyse en Aerts strandden op 1.36 van de winnende Duitse bob, met Laura Nolte en Deborah Levi. Het hele podium was overigens Duits, met olympisch kampioene Mariama Jamanka en Alexandra Burghardt als tweede op 0.07 en Kim Kalicki/Leonie Fiebig als derde op 0.36.

Negentiende plaats

In de WB-stand behoudt Nolte de eerste plaats met 885 punten, voor Kalicki (812 punten). De Canadese Christine de Bruin, zondag vierde, is derde met 792 punten. An Vannieuwenhuyse staat met 324 punten op de 19e plaats. De vijfde van acht wereldbekermanches is op 19 december voorzien in het Duitse Altenberg. De vorige manche was vorige week ook in Duitsland, in Altenberg. Toen eindigden Vannieuwenhuyse en Aerts zeventiende in de eerste heat en vijftiende in de tweede. Uiteindelijk werden ze vijftiende, wat hun beste prestatie was van dit seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top