Brys haalt Schrijvers boven water met geniale ingeving

Sport | Voor Siebe Schrijvers is de partij van woensdagavond om 21u tegen Club Brugge toch wel speciaal. De Limburger speelde jarenlang voor de Bruggelingen, maar hij kon er niet doorbreken. Bij Oud-Heverlee Leuven lijkt hij na lang zoeken eindelijk zijn plaats te hebben gevonden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Als ik in een depressie zit, dan zet ik een dvd op van de U16 en ben ik er weer bovenop", zei Johan Boskamp ooit over de gouden lichting Belgische voetballers van 1996 met Charly Musonda Jr., Zakaria Bakkali en co. Siebe Schrijvers was volgens ‘Bossie’ in 2012 het grootste talent. "Die plaats ik nog een etage hoger", strooide Boskamp toen met lof.

Schrijvers was toen een speler van KRC Genk, maar kon de echte doorbraak niet forceren. Hij tikte er af op 131 wedstrijden, gekruid met 16 doelpunten en 15 assists. In de zomer van 2018 haalde Club Brugge de toen 21-jarige Belgische aanvaller voor drie miljoen euro naar het Jan Breydelstadion.

Einde verhaal onder Clement

Zijn eerste seizoen onder Ivan Leko was zeer goed met 12 doelpunten en 5 assists in 38 wedstrijden. Na één jaar kwam Philippe Clement naar Brugge en hij had in zijn systeem niet echt plaats voor Schrijvers. De aanvaller schipperde tussen bank en basis en hij verdween steeds meer naar de achtergrond. Na 1,5 jaar werken onder Clement kwam Schrijvers tot de conclusie dat het niets ging worden. Na 85 wedstrijden, met daarin 16 goals en 14 assists, trok hij naar Oud-Heverlee Leuven.

OHL maakte van hem met 1,7 miljoen euro de duurste ingaande transfer ooit van de club. Het begin was zeer moeizaam en Marc Brys zocht naar een manier om hem in te passen in zijn systeem. Op 16 oktober kreeg Brys een geniale ingeving door Schrijvers centraal op het middenveld uit te spelen. Dat pakte goed uit tegen Standard en OHL ging beter voetballen.

Nieuwe rol

Brys zorgde ervoor dat Schrijvers fysiek progressie maakte en zijn nieuwe positie past hem als gegoten. Met zijn inzicht, goede passing en technisch vermogen is hij stilaan uitgegroeid tot de draaischijf van OHL. Het klikt goed met Xavier Mercier en samen zorgen zij voor de nodige creativiteit.

Schrijvers ontdekte een nieuwe positie onder Brys en zal tegen het Club Brugge van Clement willen tonen dat hij op die positie misschien wél een smaakmaker kan worden bij een topclub.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top